nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
27°
Tomeu Martí

Tomeu Martí

Opinió

Brams d'ase no arriben al cel

|

Diu l'adagi que «brams d'ase no arriben al cel». No podem afirmar amb tanta certesa que els brams d'ase no arribin al Consolat de Mar, el record encara viu de la presència fantasmagòrica d'aquella ànima en pena anomenada Bauzá ho desmenteix.

Opinió

Endamianat

|

«Els que han llegit la seva obra han quedat endamianats»... Em confés, idò, un endamianat. Un fan més de Damià Huguet i Roig (Campos, Mallorca, 10 de juny de 1946 - 19 de juliol de 1996), de qui si bé és impossible resseguir totes les seves passes, sí que m'hi set proper, seguidor, i lector perplex davant una obra que se'm continua apareguent com a nova i sorprenent.

Opinió

Un lladre anomenat M. Rajoy

|

L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, ha declarat, aquest passat divendres, davant l'Audiència Nacional espanyola, que tots els ministres de Foment i Medi Ambient dels governs de José Maria Aznar i Mariano Rajoy, tractaven amb donants de la 'caixa b' del PP sobre adjudicacions públiques.

Cultura » Cultura #AntòniaFont

Joan Miquel Oliver: «Antònia Font utilitza un llenguatge molt català, un sentit de l'humor molt d’aquí»

|

Antònia Font ha anunciat el seu retorn. El 2022 publicaran un nou disc i faran tres concerts un al Primavera Sound, l’11 de juny, un altre a Inca, el 18 de juny i un altre al palau Sant Jordi de Barcelona, el 15 d’octubre. El 2023 faran una desena de concerts més.

Parlam amb Joan Miquel Oliver del retorn tan esperat d’Antònia Font i de la seva carrera en solitari.

Opinió

La tortura com a pràctica estructural

|

De tant en tant, qualque testimoniatge escarrufador aconsegueix rompre el bloqueig informatiu que hi ha sobre la qüestió, i treu el cap a l'actualitat alguna denuncia de tortures patides per qualque súbdit del Regne d'Espanya a mans d'agents de la Policia espanyola o la Guàrdia Civil.

Opinió

El mirall d'Òmnium

|

Aquest diumenge s'ha fet a Barcelona l'acte d'inici de la celebració dels 60 anys de l'entitat cultural de referència a Catalunya, Òmnium Cultural, que va ser fundat l'11 de juliol de 1961 pels empresaris Lluís Carulla i Canals, Joan Baptista Cendrós i Carbonell, Fèlix Millet i Maristany, Joan Vallvé i Creus i Pau Riera i Sala.

Opinió

La cimera del Rei En Jaume

|

He seguit amb interès i bona predisposició la cimera bilateral entre les Illes Balears i el País Valencià. Òbviament l'aprofundiment de relacions entre els territoris dels Països Catalans són una de les reivindicacions que defensam des de fa dècades.