cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
22°
Tomeu Martí

Tomeu Martí

Actualitat»Opinió

L'Estat Major de Felipe VOX

|

Una de les grans virtuts del procés d'autodeterminació a Catalunya ha estat que ha fet esclatar totes les costures de la disfressa democràtica que havien confegit els poders de l'Estat. Una disfressa lampedusiana per garantir que els que sempre han comandat, continuïn comandant.

Actualitat»Opinió

11S, onze suggeriments

|

Aviat s'acabarà la pitjor etapa del procés d'Autodeterminació de Catalunya des que va començar aquesta recta final.
Sens dubte el pitjor moment per a la bona gent independentista és aquesta fase en la qual l'estat terrorista espanyol té segrestats i amenaçats una sèrie de companys a qui assenyalz com a màxims responsables d'aquest procés democràtic i pacífic.
L' 11 de setembre d'enguany serveix de nexe entre el final d'una etapa i el començament d'una altra, en la qual el xantatge contra els nostres companys ja no serà tan arbitrari ni tan dolorós per als que els estimam i per als que estimam la llibertat.
M'atrevesc a fer 11 suggeriments a la gent independentista que em limitaré a formular succintament.

Actualitat»Opinió

Filibusterisme financer

|

«S'agafa abans un mentider que un coix» diu la saviesa popular. La ministra espanyol d'Hisenda, María Jesús Montero ha estat enxampada en una indigna mentida: fa uns dies va afirmar que havia consultat l'Advocacia de l'Estat sobre si el seu govern, estant en funcions, podia actualitzar les entregues a compte del sistema de finançament autonòmic. La resposta dels serveis jurídics de l'Estat va ser, segons la ministra, que un Govern en funcions no pot fer aquest pas...

Actualitat»Opinió

El dia que l'Estat espanyol va deixar que ens matassin?

|

El 17 d'agost de 2017, horabaixa, es va produir l'atropellament massiu i deliberat a La Rambla de Barcelona que va provocar la mort de 15 persones.

L'atac, que tengué una rèplica a Cambrils, després resultaria connectat a una explosió a Alcanar el dia abans i a tot el que ja sabem.

El que no sabem encara és quina participació exacta en aquella aberració varen tenir els serveis secrets espanyols i l'aparell de l'Estat espanyol.

Actualitat»Opinió

La paradoxa del policia que no entenia el català

|

El passat vuit d'agost caminava pels voltants de la Seu, a Palma, per on hi havia un important operatiu policial desplegat per protegir el rei Borbó que havia d'anar al palau de l'Almudaina.

Un membre de la policia espanyola em crida i em fa senyes de que m'hi acosti. Hi vaig i em va demana què hi duc a la motxilla.

Actualitat»Opinió

Na Paula no està sola, no és solament na Paula

|

Aquests dies es parla molt del cas de na Paula Rotger, treballadora de l'aeroport de Palma que va patir una discriminació lingüística per part d'un agent de la Guardia Civil espanyola i que, posteriorment, en haver transcendit el seu cas als mitjans de comunicació, ha rebut dues (de moment) denuncies per part del cos militar. Una davant l'agencia de seguretat aèria i una altra davant la Delegació del govern espanyol.

Actualitat»Opinió

Público i el silenci de l'opinió pública

|

Durant la passada setmana, el diari Público va oferir una sèrie d'articles per aportar algunes informacions noves sobre la relació del cap de l'escamot gihadista que preparava uns brutals atemptats a Barcelona i que el 17 d'agost de 2017, horabaixa, va improvisar un atropellament massiu i deliberat a La Rambla de Barcelona que va provocar la mort de 15 persones. Un atac que tengué una rèplica a Cambrils.