nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
13°
Tomeu Martí

Tomeu Martí

Actualitat»Opinió

Alibaba i els quaranta Borbons

|

Si el procés popular cap a la República catalana va significar, entre d'altres coses, la posada en evidència dels mecanismes de poder ocults que sostenen l'anomenat 'règim del 78', encapçalat per la monarquia borbònica, amb PP i PSOE com a dues cares de la mateixa moneda, alternant-se en les institucions, i els franquistes maquillats controlant la Magistratura i els cosos policials i militars, la crisi del coronavirus ha palesat, de manera crua i tràgica, la inoperància de l'estructura de l'Estat espanyol.

Actualitat»Opinió

Espanya governada per Vox

|

L'altre dia vaig fer un exercici de política ficció. Vaig pensar què hauria fet Vox si governàs l'Estat espanyol i hagués hagut de gestionar la crisi provocada per la propagació del coronavirus Covid-19.

Actualitat»Opinió

Falten professionals de la Sanitat, sobren militars

|

A hores d'ara afirmar que ha quedat constatat que al conjunt de l'Estat espanyol, que contribuïm a mantenir tots, també els que pensam que ens aniria millor d'una altra manera, fan falta professionals de la Sanitat i sobren militars, és una veritat indiscutible i una conclusió que, per arribar a la qual, no és necessari ser n'Einstein.

Actualitat»Opinió

Juan Carlos, amortitzat. Felipe intocable?

|

En temps de la dictadura feixista de Fancisco Franco, qualsevol mínima crítica al dictador podia representar greus problemes per a qui la formulàs. Malgrat això, corrien multitud d'acudits, que no es podien contar en públic, però que sí que es contaven en la intimitat. Un d'ells feia referència, precisament, a aquesta manca de llibertat per a criticar Franco:

Actualitat»Opinió

Bauzá, Matas, Sansaloni, de Alfonso, Fernández Díaz...

|

Properament repassarem amb més detall les xifres de doblers que, en comptes d'anar a la sanitat pública, han anat als comptes dels corruptes.

Ni tan sols són els casos més greus, però recordem, a manera d'apunt, alguns noms que ens venen a la memòria mentre llegim terrorífiques notícies de col·lapse del sistema sanitari.

Actualitat»Opinió

Agraïment, sí. Propostes de futur, també

|

Llegiu aquest apunt, sobretot i bàsicament, com un aplaudiment fort i llarg de reconeixement i agraïment per a totes les persones que formen els serveis sanitaris i que, aquests dies, més que mai, demostren que estan fets d'una pasta especial.

Sempre he professat una admiració especial per les persones que exerceixen aquesta vocació de servei als altres, una admiració que, aquests dies, no pot créixer més perquè ja era al màxim nivell, però que es referma i solidifica.

Actualitat»Opinió

Exèrcit espanyol, go home!

|

Una de les errades polítiques més monumentals que s'han comès a l'Estat espanyol des de l'any 1975, l'ha comesa el govern presidit per Pedro Sánchez: desplegar l'exèrcit espanyol pels carrers i places de les principals ciutats del nostre país i de la resta de l'Estat. Una errada que la 'Democràcia' espanyola pagarà molt cara.

Actualitat»Opinió

Les mans brutes de Felipe VI

|

Aquest dies corren per les xarxes molts vídeos que ens expliquen com ens hem de rentar, ben rentades, les mans. També hi ha dibuixos, anuncis de televisió i fulletons explicatius.

Però, ves per on, qui ha fet la rentada de mans més pública, i més impúdica, ha estat el rei d'Espanya, Felipe de Borbón, que, com Ponç Pilat, s'ha rentat les mans respecte dels negocis bruts de son pare, Juan Carlos, amb un comunicat, en el qual diu que renuncia a l'herència del seu progenitor.

Actualitat»Opinió

Els quatre ministres de l'Apocalipsi

|

Els Quatre Genets de l'Apocalipsi són els quatre cavallers que es descriuen a la primera part del capítol sisè de l'Apocalipsi.

«I vaig sentir el primer dels quatre vivents que deia amb veu de tro: Vine! I vaig veure que hi havia un cavall blanc, i el seu genet duia un arc. Li varen donar una corona i va sortir com a vencedor camí de la victòria». [Ap 6:1-2]