cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
30°
Tomeu Martí

Tomeu Martí

Actualitat»Opinió

La meva primera detenció (i el rei Borbó)

|

El setembre de l'any 1989 es va (re)inaugurar l'estadi olímpic de Montjuïc. El president de la Generalitat, Jordi Pujol, i el batle de Barcelona, Pasqual Maragall, varen convidar el rei espanyol, Juan Carlos de Borbón, a fer-ne els discurs d'inauguració.

L'organització independentista en la qual militava qui signa, la Crida a la Solidaritat, tenia el costum de llançar coets de protesta contra la presència del rei espanyol, cada vegada que aquest visitava els Països Catalans.

Actualitat»Opinió

L'independentisme català, per guanyar, ha de recuperar la iniciativa

|

Per ventura ara és un bon moment per recordar una idea que hem proclamat en altres ocasions i que mantenim: l'independentisme català és un dels moviments populars més exemplars que hi ha hagut en tota la Història, en tot el Món.

Hi ha molts fets i arguments que sustenten aquesta premissa, existeix un emperò: si l'independentisme català no acaba guanyant, no hauran servit de res ni els fets, ni els arguments, ni l'exemplaritat.

Actualitat»Opinió

Una nit (d'estiu) dels llibres

|

Aquest passat dijous les llibreries de Mallorca varen sortir al carrer en un espècie de 'Sant Jordi d'estiu' que, en conjunt, i a falta de la valoració que en faci el Gremi de Llibreters, crec que es pot afirmar que va ser una experiència positiva.

Actualitat»Opinió

Turista Zero d'Agnès Llobet Deià

|

Aquest dijous, finalment, els llibres tornen a sortir als carrers de Palma i d'altres poblacions de Mallorca.

Entre la múltiple oferta, hi trobareu una col·lecció de poesia que, modestament, s'obri camí, titulada 31D Poesia, i de la qual en formen part els llibres 'Retaule sutjós de la Mallorca continental' de Marcel Pich Esteve; 'Miloques i rabasses' de Clara Fiol Dols i 'En un alè tan breu. Diàlegs de proverbi amb Joan Alcover' de Miquel Ripoll Perelló.

Actualitat»Opinió

Els escuts protectors d'en Jaume Vicens

|

Aquest dijous es celebra la Diada de les llibreries al carrer, una espècie de Sant Jordi d'estiu, ja que a la Primavera no el vàrem poder gaudir (si més no al carrer).

Com a primera recomanació, deixau-me que triï un producte de la casa: el quart volum de la col·lecció Quaderns d'Ona Mediterrània dBalears, el llibre de l'escriptor, activista i columnista de dBalears, Jaume Vicens i Escandell, titulat 'Escuts protectors'.

Actualitat»Opinió

Una Rosa i un Clam pels drets lingüístics

|

Vivim uns temps ben estranys i complicats per a tothom. Les mobilitzacions populars massives són avui impossibles i cal que siguin substituïdes, provisionalment, per convocatòries simbòliques. Aquest és el cas de les activitats que conformen la 'Setmana pels Drets Lingüístics' impulsada per l'Obra Cultural Balear.

Actualitat»Opinió

Fiscalització del rescat i objecció a la Casa Reial i a l'exèrcit

|

Europa haurà de tornar a rescatar Espanya. Una vegada més. Tot i les queixes dels Països Baixos, Àustria, Suècia i Dinamarca coneguts com a 'països frugals', que voldrien que els ajuts als estats en fallida, com l'espanyol, funcionassin com a crèdits o ajudes condicionades, sembla que la Unió Europea acabarà creant un 'fons de reconstrucció' per ajudar els estats arruïnats.