cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
18°
Tomeu Martí

Tomeu Martí

Actualitat»Opinió

Un tribunal suprem(acista)

|

Hi ha res més supremacista que autoproclamar-se 'suprem'?

La sala segona del tribunal suprem(acista) espanyol, formada per set mòmies encarcarades i embalsamades amb la seva pròpia bilis, ha signat una sentència dictada des de l'Estat Major del rei espanyol Felipe VI (també anomenat Felipe VOX).

Actualitat»Opinió

De sentència en sentència, cap a la independència

|

La primera vegada que les enquestes indiquen que, a Catalunya, els favorables a la independència arriben al 50% de la població, la qual cosa converteix aquesta opció com la més majoritària respecte a totes les altres possibilitats (unitaristes, autonomistes, federalistes, anarquistes...) és just després de fer-se pública la sentència del Tribunal Constitucional espanyol que retallava l'Estatut aprovat en referèndum per la ciutadania.

Actualitat»Opinió

O hi ha censura o hi ha democràcia

|

O hi ha censura o hi ha democràcia. Els dos sistemes al mateix temps i en el mateix espai, no poden coexistir.

L'autoproclamada Junta Electoral Provincial ha prohibit, als periodistes dels mitjans públics de Catalunya, informar amb llibertat.

Els professionals de TV3 i demés mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, són víctimes de la censura prèvia i no poden usar expressions com 'presos polítics', 'exili', 'Consell de la República', 'Assemblea de Càrrecs Electes'...

Actualitat»Opinió

Un País Valencià que, malgrat tot, avança

|

Avui, 9 d'octubre, és la Diada del País Valencià, en memòria del dia que el rei En Jaume va entrar a la Ciutat de València l'any 1234. Les diades nacionals són un bon moment per fer balanç del camí fet col·lectivament i del camí que resta per fer.

Actualitat»Opinió

Convit a la FirONA

|

La tercera edició de la FirONA, la fira de cultura i comunicació, organitzada per l'Associació Ona Mediterrània, editora de dBalears, L'ESTEL i Ona Mediterrània, es farà a Inca els propers 18 i 19 d'octubre.

Actualitat»Opinió

La catàstrofe són ells

|

La setmana que ve es complirà un any de la catastròfica riuada que va afectar el Llevant mallorquí i que va causar 13 morts i enormes desperfectes en cases i infraestructures públiques.

Actualitat»Opinió

1 d'octubre: HO TORNAREM A FER!

|

L'1 d'octubre de 2017 va començar la recta final cap a la plena sobirania d'una part de la Nació Catalana.

L'1-O serà la data que la Història assenyalarà com l'inici de la nova República catalana que, més tard o més prest, acabarà sent una realitat.

Actualitat»Opinió

I l''impeachment' a Felip de Borbó per a quan?

|

Fa uns dies s'ha posat en marxa, als Estats Units d'Amèrica, una investigació formal, a càrrec de la Cambra de Representants, per a determinar si s'ha de sotmetre a un judici polític al president, Donald Trump. Aquest procés és conegut com a 'impeachment'.

La raó per posar en marxa aquest 'impeachment' és que s'ha sabut que Donald Trump va fer una telefonada per demanar al president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, que dugués a terme accions que el beneficiassin políticament.