algo de nubes
  • Màx: 10°
  • Mín:
Tomeu Martí

Tomeu Martí

Actualitat»Opinió

Aina Moll Marquès, una donassa que ha fet País

|

El plenari del Consell Social de la Llengua Catalana es reuneix per segona vegada després d’haver estat ignorat durant quatre anys per l’anterior Executiu, aleshores presidit per Jaume Matas.

Ella compareix un pèl tard, amb aire despistat, cabellera blanca, figura esprimatxada, lleument corbada, digna, elegant, senzilla, tranquil·la, forta i impassible.

Actualitat»Opinió

Sobreviure al terror masclista

|

És difícil no commoure's davant els quatre minuts i mig d'intervenció de la diputada d'ERC, Jenn Díaz, al Parlament de Catalunya aquest dijous. És impossible no fer-ho davant el final de la seva intervenció: «Em dic Jenn Díaz i fa 10 anys vaig patir violència masclista. No ho explico com a víctima sinó com a supervivent».

Actualitat»Opinió

Gandhi i Mallorca

|

Aquest dimecres s'han complit 71 anys de l'assassinat de Gandhi. Aquest 2019 se celebra el 150 aniversari del naixement de Mohandas Karamchand Gandhi (2 d'octubre de 1869).

Actualitat»Opinió

El pacte tricorni

|

El pacte tricorni o pacte a tres bandes (mai millor dit) que s'ha fet a Andalusia, servirà per a fer tres importants aportacions als debats actuals.

Actualitat»Opinió

Qui guanyarà les properes eleccions?

|

A cada legislatura autonòmica m'he reunit, almanco una vegada, amb qui ocupava la presidència del Govern. Un dels personatges més cràpules que hem patit com a president, en reunir-nos a començaments del seu segon mandat (jo hi anava en representació de l'OCB) em va tallar les meves paraules d'introducció i em va entimar: «Sé perfectament qui sou... em vareu fer perdre unes eleccions!»

Actualitat»Opinió

31D, Diada de Mallorca: #JoFaigMallorcaMillor

|

Mantenir una festa cívica durant gairebé 800 anys, en les condicions que ho ha hagut de fer el poble mallorquí, té un mèrit il·limitat. No cal cercar més motius per justificar una Diada.

Resulta entre entranyable i commovedor veure segons quins personatges reivindicar la Diada de «sempre» del 12 de setembre, inventada, recordem-ho per Maria Antònia Munar quan era presidenta del Consell.

Però no és del passat, sigui de 800 anys o de 20, que volem parlar, sinó de present i, sobretot, de futur.

Actualitat»Opinió

Quan se sàpiga tot

|

Era qüestió de temps que es confirmàs el que molts sospitàvem. María Victoria Álvarez, una de les exparelles de Jordi Pujol Ferrusola, va cobrar durant mesos dels fons reservats per col·laborar amb la policia espanyola