algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 18°
18°
Tomeu Martí

Tomeu Martí

Actualitat»Opinió

Condemnat sense proves

|

El militant independentista Marcel Vivet ha estat condemnat a cinc anys de presó per l'Audiència de Barcelona per haver participat en la manifestació Holi contra els policies espanyols de Jusapol el 29 de setembre de 2018 a Barcelona.

Actualitat»Opinió

President de la Generalitat de Catalunya: no és com comença, és com acaba

|

Conec en Pere Aragonès des que (ell) era un al·lot. És la primera vegada que puc fer una afirmació així respecte d'un president de la Generalitat, la qual cosa no només vol dir que ell és molt jove...

Si ha arribat tan jove a la presidència, no és només perquè estigui prou preparat, sinó perquè als que els 'tocava' són a la presó o a l'exili.

Actualitat»Opinió

#ViolènciaMasclista: eradicar el masclisme... i molt més

|

L'assassinat de la poblera Guarda Ouchene, i el del seu fill menor d'edat, ha trasbalsat sa Pobla i ha commogut tot Mallorca. Es tracta d'un nou assassinat que ens recorda que la xacra del masclisme, continua ben present en la nostra societat.

Hi ha una tasca que cadascú de nosaltres, especialment els homes, però no només, hem de fer de manera individual, que és la de desfer-nos de la càrrega masclista que arrossegam des que naixem.

Actualitat»Opinió

Un altre exemple de la desaparició de la separació de poders

|

No és el cas més greu. Però per ventura és dels més gràfics i evidents del problema greu que té l'Estat espanyol amb la interferència entre poders.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha imposat el retorn del nom 'General Millán Astray' i el de 'Caidos de la División Azul' a dos carrers de la capital espanyola.

Actualitat»Opinió

Objectiu estratègic: independència dels Països Catalans

|

L'independentisme català modern sempre havia reivindicat com a subjecte polític, la nació completa, la que va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

A partir de l'inici del procés sobiranista, que se sol situar després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra l'Estatut de Catalunya (any 2010), es produeix, al Principat, una eclosió de l'independentisme que, en pocs anys, esdevé hegemònic.

Actualitat»Opinió

Llosques d'Argelers

|

El seu nom: Ricard. Vaig tenir l'immens honor de conèixer-lo. Havia lluitat, defensant la República, a la Guerra. Formava part de la Lleva (o Quinta) del Biberó, aquells al·lots que, amb només 17 anys, varen viure l'experiència traumàtica de la guerra i, després, de l'exili.

Va estar tancat al camp de concentració d'Argelers i, posteriorment, en retornar al sud, castigat a fer set anys de servei militar.