bruma
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
12°
Actualitat»Opinió

Un tribunal suprem(acista)

|

Hi ha res més supremacista que autoproclamar-se 'suprem'?

La sala segona del tribunal suprem(acista) espanyol, formada per set mòmies encarcarades i embalsamades amb la seva pròpia bilis, ha signat una sentència dictada des de l'Estat Major del rei espanyol Felipe VI (també anomenat Felipe VOX).

Actualitat»Opinió

De sentència en sentència, cap a la independència

|

La primera vegada que les enquestes indiquen que, a Catalunya, els favorables a la independència arriben al 50% de la població, la qual cosa converteix aquesta opció com la més majoritària respecte a totes les altres possibilitats (unitaristes, autonomistes, federalistes, anarquistes...) és just després de fer-se pública la sentència del Tribunal Constitucional espanyol que retallava l'Estatut aprovat en referèndum per la ciutadania.

Actualitat»Opinió

O hi ha censura o hi ha democràcia

|

O hi ha censura o hi ha democràcia. Els dos sistemes al mateix temps i en el mateix espai, no poden coexistir.

L'autoproclamada Junta Electoral Provincial ha prohibit, als periodistes dels mitjans públics de Catalunya, informar amb llibertat.

Els professionals de TV3 i demés mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, són víctimes de la censura prèvia i no poden usar expressions com 'presos polítics', 'exili', 'Consell de la República', 'Assemblea de Càrrecs Electes'...

Actualitat»Opinió

El 2006 un general va ser cessat pel ministre Bono per haver parlat de política i haver incomplit el «deure de neutralitat»

|

Des de començaments de la Transició fins ara, els militars que havien gosat fer declaracions polítiques, havien estat sancionats. Aquest dijous, el màxim responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, va pronunciar un discurs purament polític, amb amenaces, insults i mentides, impropi d'un comandament militar. Garrido va presumit d'haver detengut independentistes i d'haver colpejat ciutadans pacífics que intentaven votar l'1-O, i va afirmat que «ho tornarem a fer».

Actualitat»Opinió

Un País Valencià que, malgrat tot, avança

|

Avui, 9 d'octubre, és la Diada del País Valencià, en memòria del dia que el rei En Jaume va entrar a la Ciutat de València l'any 1234. Les diades nacionals són un bon moment per fer balanç del camí fet col·lectivament i del camí que resta per fer.