nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°
Actualitat»Opinió

Les mil cares de la violència masclista

|

Des que l'any 1999, l’ONU va oficialitzar el dia 25 de novembre com a dia mundial contra tota casta de violència masclista cap a les dones, la data s'ha anat popularitzant i ha servit perquè des del moviment feminista i des dels mitjans de comunicació i des de les institucions es faci més visible la gran quantitat de violències que s'apliquen contra les dones a nivell mundial i ha contribuït, també, a visibilitzar els mecanismes per a denunciar i combatre aquestes violències.

Actualitat»Opinió

El plus de 22.000 euros

|

Des de fa anys, alguns càrrecs públics del Govern que tenen la seva residència fora de Mallorca cobren, a part del seu sou, un plus de 22.000 euros, que és una quantitat prou elevada, ja que la majoria dels ciutadans de les Balears que tenim la fortuna de cobrar un sou, aquest és inferior als 22.000 euros.

Actualitat»Opinió

República digital

|

Els propers divendres i dissabte, 27 i 28 de novembre, es farà el XXXIII Seminari Blanquerna. La primera sessió serà a les 18.30 i tot seguit es farà la xerrada titulada 'La Lluita Digital de Catalunya' a càrrec del president Carles Puigdemont i de Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Actualitat»Opinió

En la mort de Willy Kuijpers (un dels nostres)

|

Aquest dimarts passat va morir el militant independentista flamenc i exeurodiputat, Willy Kuijpers, a l'edat de 83 anys.

Kuijpers havia nascut a Lovaina l'1 de gener de 1937 i va ser un lluitador incansable en favor de la independència de Flandes i solidari amb les lluites d'emancipació nacional dels pobles d'Europa i del món.

Kuijpers era, lògicament, favorable a la independència dels Països Catalans i també d'Euskal Herria. L'Aberri Eguna de 1975, amb Franco encara viu, va exhibir, juntament amb Walter Luyten, una ikurriña, aleshores un símbol il·legal, davant l'Ajuntament de Gernika. Ambdós varen ser detinguts i maltractats per la Guàrdia Civil, cosa que provoca l'enèrgica protesta del Govern de Bèlgica.

Actualitat»Opinió #LleiMordassa#TribunalConstitucional

El Tribunal Constitucional avala la 'llei mordassa' tot i que considera legal filmar actuacions policials, però no, publicar les imatges

|

El ple del Tribunal Constitucional espanyol ha avalat la llei de protecció de la seguretat ciutadana, coneguda coma 'llei mordassa', aprovada el 2015 amb els únics vots favorables del PP, aleshores al capdavant del govern espanyol, i el rebuig de tota l'oposició.

Actualitat»Opinió

Decidir polítiques a partir de dades

|

Fa ben poc dedicàvem l'Apunt a recordar que per fer política és necessari tenir ideals, però que per fer gestió política són essencials dos vectors: terminis i pressupost.

Avui, tan imprescindible com tenir ideals i poder-los desenvolupar amb terminis raonables i pressuposts suficients, és disposar de dades.

Actualitat»Opinió

Política: terminis i pressupost

|

La política és, sobretot, ideals. Però aquests ideals, sense una bona gestió, no serveixen de res. Avui per avui, gestió política vol dir, bàsicament, terminis i pressupost.

Actualitat»Opinió

L'hora dels falcons

|

En un món commocionat per la pandèmia de Covid-19 i amb qui ha fet el paper de líder i jutge universal, els Estats Units d'Amèrica, centrats en dilucidar qui els presidirà durant els pròxims quatre anys, sembla haver-se destapat la caixa dels trons, i conflictes que romanien latents han esclatat de nou.

Actualitat»Opinió

Convé que no oblidem...

|

Duim tres dies de judici pels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017 i ja ha servit per fer-nos varis recordatoris de fets relacionats amb aquells atacs que convé no oblidar mai.

Actualitat»Opinió

Onze de Pego

|

Pego és un municipi valencià situat a la comarca de la Marina Alta. La població ha estat sacsejada aquests darrers dies per una operació de la Guàrdia Civil espanyola de clar biaix ideològic que s'ha saldat, de moment, amb la detenció d'onze veïns.

Actualitat»Opinió

Carta oberta a Sonia Vivas

|
Benvolguda policia Sonia Vivas, li faig aquest tractament perquè vostè, segons declara...