algo de nubes
  • Màx: 10°
  • Mín:
Actualitat»Opinió

El dia que vaig ser al Ministeri de l'Interior (convidat per Joan Mesquida)

|

Aquest dies ens hem fet ressò de la bona notícia que comunicava la Plataforma per la Llengua: en una instrucció interna, la Direcció General de la Policia ha demanat que als espais policials on s'ofereix atenció directa a la ciutadania com a les oficines de denúncies i atenció a la ciutadania o a les oficines on es fa la documentació com el 'DNI' o el passaport, «es procurarà, en la mesura del que sigui possible, que cada torn tengui almenys un funcionari que pugui atendre en valencià».

Actualitat»Opinió

Exigim explicacions i dimissions

|

Aquest dimarts el Parlament ha rebutjat la creació d'una comissió d'investigació sobre l'escàndol de prostitució de menors tutelats per l'IMAS. Dijous passat el Consell de Mallorca també havia rebutjat obrir una comissió.

Actualitat»Opinió

La vigència de Guillem d'Efak

|

Per ventura perquè en Guillem Fullana i Hada d'Efak, o sia, en Guillem d'Efak, era una persona avançada al seu temps és tan vigent avui.

Guillem d'Efak, a qui vaig tenir l'honor de conèixer personalment, va ser un cantant, escriptor i actor manacorí i universal.

Ara, quan es compleixen 25 anys de la seva mort, el continuam recordant i enyorant.

Actualitat»Opinió

La millor aposta de futur

|

La Democràcia són les institucions, i els partits i les eleccions. Però si la limitam a això, ens resulta una Democràcia pobre, de baixa intensitat i incompleta.

Els moviments socials i la societat civil organitzada formen un complement imprescindible, una garantia de no estancament i un bon termòmetre per avaluar el grau de salut democràtica d'una societat.

Actualitat»Opinió

La dimissió de Font, retirada o moviment tàctic?

|

El fins aquest dimarts president d'El Pi, Jaume Font, va comunicar, via Twitter, la seva decisió de dimitir com a president de la formació. «Una decisió dolorosa, però molt meditada. Gràcies, companys/es, per tots aquests anys de bona feina», deia a través de la xarxa virtual.

Actualitat»Opinió

Apostar per la cultura i la creació

|

El cultural, sempre ha estat un sector marginat a les Illes Balears. Des dels poders polític i econòmic no només no s'hi ha apostat mai, sinó que sempre se l'ha mirat amb desconfiança.

Per acabar-ho d'adobar, la passada crisi econòmica va arranar els petits avanços que s'havien produït, i avui, el sector cultural malviu en pitjors condicions que fa una dècada.