muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°
Actualitat»Opinió

Perpinyà, la mallorquina

|

És impactant, i revelador, l'odi desfermat que desperta la catalanitat en les ideologies d'extrema dreta. I molt especialment entre els extremistes francesos i espanyols.

Els neofeixistes francesos miren d'esborrar la catalanitat de Perpinyà. El batle de la ciutat, Louis Aliot, del partit d'extrema dreta Reagrupament Nacional, liderat per Marine Le Pen, ha canviat el lema de l'escut de Perpinyà i ha substituït la llegenda 'La catalana', per 'Perpinyà, la radiant'.

Actualitat»Opinió

Crear cultura o cercar tresors

|

Ara mateix som incapaç de dir com d'enrere hauríem d'anar en la nostra història per torbar l'origen del relat subtil, hegemonitzant i abassegador que subjau en el discurs públic i que menysté la cultura.

Som molts d'anys de menystenir, menysvalorar i, fins i tot, criminalitzar la cultura. Com a mínim des de l'inici del franquisme.

Actualitat»Opinió

Jutges

|

La vida passa i les injustícies queden. Si hi ha injustícies és perquè hi ha jutges...

Actualitat»Opinió

Les discriminacions per raó de llengua també són notícia

|

Aquest dimarts, 30 de març, uns joves han denunciat que han estat víctimes d'una discriminació al bar cerveseria de Palma anomenat 'Cruz Blanca' i situat al carrer Sant Francesc de Sales de Palma.

El cambrer del local no només els ha exigit que li parlassin en «espanyol» perquè, en la seva opinió, «estam a Espanya», sinó que s'ha negat a atendre'ls i els ha 'convidat' a partir de l'espai públic que ocupa l'establiment.

Actualitat»Opinió

El conte de La Lletera (i el 'karma')

|

Quan érem petits ens contaven contes amb la doble funció d'entretenir-nos i educar-nos.
Supòs que molts de vosaltres recordareu el conte de La Lletera. Aquell que ens explicava la història d'una dona que es dirigia al mercat per vendre la llet que duia en una gerra damunt el cap.