nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

ARCA reclama mantenir conservat el monestir de les Jerònies de Palma

5533
ARCA reclama que el monestir de les Jerònies, conegut com sa santa Elisabet, sigui restaurat i conservat. | Arxiu

ARCA ha mostrat la seva preocupació per la conservació del monestir de Jerònies, de Santa Elisabet, de Palma. El monestir, a partit d'ara, romandrà tancat després que les monges que l'ocupaven marxin cap al monestir de la mateixa congregació a Inca.

L'entitat en defensa del patrimoni, que recorda que el convent gaudeix d'una catalogació de Bé d'Interès cultural (BIC), lamenta que aquesta “és la història anunciada de molts de convents i monestirs que resultarà molt difícil mantenir oberts com a centres de vida religiosa, conventual o de clausura”.

L'entitat, en aquest sentit, reclama un seguit de mesures que permetin la conservació d'aquest patrimoni davant la nova situació. Així, reclama a l'orde religiós que “faciliti al màxim l’estudi i diagnòstic del convent” i al Bisbat de Mallorca, com a propietària del BIC, que “presti la màxima col·laboració perquè aquest diagnòstic i el consegüent pla d’actuació de conservació i restauració es pugui dur a terme”.

L'associació també reclama al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma que s'impliquin en la conservació del monument, començant per “catalogar i inventariar tots els mobles i col·leccions, continuant amb la planimetria i el diagnòstic per conservar el monestir”.

Conservació
ARCA, finalment, assegura que és necessari la “reflexió ciutadana” per tal d'implicar tots els sectors socials en la conservació patrimonial de monuments com el monestir. En aquest sentit, fa una crida als veïns, associacions ciutadanes i persones religioses, per tal que la conservació i la restauració del monument sigui un fet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Podria fer-se un museu o un centre cultural i així donaria un poc de vida a la barriada. Però sobre tot, que no esbuquin aquesta joia arquitectònica ( a la foto només surten els darreres de l´edifici i no la façana) perque el nostre pobre barri antic, està oblidat i mitg destrossat, i substituídes cases antigues per altres noves sense respectar massa el conjunt, com a mostra posam el desastre dels animalots del Ministerio de Justícia, que varen mandar aixecar els jutjats de Sa Gerreria, amb un model estàndard d´edifici per tota Espanya, sense tenir en compte si estava a una barriada històrica o a un polígon industrial.

Valoració:8menosmas
Per ???, fa mes de 9 anys

@Preu per preu

Moltes de gràcies!

Valoració:5menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 9 anys

??? Està a la Plaça de Sant Jeroni, Porta de Mar, Antoni Planas Franch. A prop de la Porta del Camp i gasolinera Avinguda Gabriel Alomar. Te situes?

Valoració:5menosmas
Per ???, fa mes de 9 anys

A quin carrer és?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente