algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
12°

ARCA critica la degradació de la murada de Palma

4094
ARCA ha criticat que la murada de Palma es troba “malmenada” per la vegetació espontània. L'entitat reclama una actuació “urgent” i critica la “degradació” i “deixadesa” de la zona. | ARCA

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha criticat que la murada de Palma es troba “malmenada” per la vegetació espontània. L'entitat reclama una actuació “urgent” i critica la “degradació” i “deixadesa” de la zona.

L'entitat de defensa de patrimoni assegura que a les murades que donen al Parc de la Mar hi han arrelat pins, figueres, baladres i tapereres. A més, segons expliquen, a les juntes amb el trespol també hi creixen herbes que no se netegen o s'arrabassen.

ARCA reclama que es vetlli pel manteniment de la murada renaixentista, construïda al segle XVI, declarada com a Bé d'Interès Cultural (BIC). “Una ciutat que pretén ésser Patrimoni de la Humanitat, no pot deixar que una de les construccions més importants a nivell a històric i cultural no estigui ben conservada”, afirma l'entitat.

Excessiva vegetació
ARCA considera que l’excessiva vegetació que hi creix lliurement “fa malbé l'estructura de la construcció, perquè les arrels es van estenent en el seu interior”. També provoca, segons l'entitat, “una imatge de deixadesa per part de la ciutat, i sembla que no hi ha la capacitat de conservar i mantenir els principals monuments en bon estat”. “No oblidem que, cada dia, milers de turistes i visitants recorren aquest passeig”, afirma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Flor de taperera, fa mes de 10 anys

El mal és que si ara arrebassen les tapareres i damés herbes de qualsevol manera, si aquestes ténen les arrels mol ficades, poden fer malbé la murada.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente