algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
14°

Una dona demana a un conductor del TIB a quina hora surt el bus i aquest li respon que parli en castellà i l'empeny

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana a Mallorca (CAL Mallorca) ha denunciat un nou cas greu de discriminació per raó de llengua. Segons explica la CAL Mallorca en un comunicat: «Aquest passat dilluns, 29 d’abril, malauradament, es va tornar a produir un nou cas de discriminació per raó de llengua, amb amenaça d’agressió física inclosa. El fets varen tenir lloc a la parada de la línia número 302 del TIB, a l’estació intermodal de Palma».

Els fets

La CAL detalla que sobre «les 17.15 hores, quan una membre de la CAL Mallorca, Carme R, va demanar al conductor a quina hora sortia l’autobús i aquest li va exigir de mala manera que li parlàs en castellà 'perquè estam a Espanya, que el català només es parla a Catalunya' i que era una maleducada i mala persona i fes el favor de no entorpir el pas a la gent».

La situació que es va agreujar fins al punt que «tant el conductor com alguns altres passatgers, encoratjats per aquest, la varen empènyer i malmetre per fer que acabàs de passar dins del vehicle».

Denúncia

La Cal Mallorca anuncia que «davant d'aquests fets gravíssims, la víctima de la discriminació, emprendrà les accions pertinents per denunciar aquesta flagrant violació dels drets dels i les mallorquines a expressar-se en la seva llengua, tot encoratjant a la resta de la població que faci el mateix i faci prevaldre els drets lingüístics del poble mallorquí, dissortadament, cada vegada més amenaçats per la intolerància de l’espanyolisme més retrògrad i furibund».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Anticolonial, fa 12 dies
Conec la persona que ha patit l'agressió i s'ha de dir que el conductor de l'autobús en qüestió no era espanyol sinó d'orígen argentí, per a que quedi ben clar que la catalanofòbia no es circumscriu, tan sols, a una nacionalitat en concret. Aquest senyor va acusar l'agredida de ser una mala persona pel simple fet d'expressar-se en català, la única llengua pròpia d'aquesta terra (i oficial des de fa més de quatre dècades). Fins quan haurem de consentir i tolerar actituds com aquesta, malauradament, massa habituals. Ja n'hi ha prou d'aquesta supèrbia i xuleria supremacista hispànica. Ja n'hi ha prou!!! Els i les mallorquines començam a estar-ne ben farts i cansats de tant de menyspreu als nostres drets lingüístics.
Valoració:6menosmas
Per Lluís Lorenzo García, fa 14 dies
Els espanyols són perillosos… 300 anys invadits, però qui pot descartar que el conductor té un llinatge com a Buades, Bauzá, Prohens, Matas, Coll, Bonet, Planas…? No fan falta espanyols. Els més “espanyolistes” són “mallorquins”. Per contra, hi ha gent nouvinguda compromesa amb els drets culturals i humans. Ara, el discurs fàcil és culpar l’altri dels nostres errors.
Valoració:15menosmas
Per escorpí, fa 15 dies
El català, llengua pròpia i oficial, única, dels Països Catalans.
Valoració:26menosmas
Per dic, fa 15 dies
dubte: Si això no hagués passat el conductor i els que el defensin que facin un comunicat i així sabrem les dues versions."Quién calla otorga".
Valoració:8menosmas
Per jbm, fa 16 dies
Estan 300 anys perseguint la nostra llengua i imposant-nos la seua d'ells i quan ja han aconseguit que tots l'aprenguem llavors van i li diuen "lengua común" ... S'ha de tenir molta de barra
https://youtube.com/watch?v=jsWUn8MZ9DM&t=44s
Valoració:49menosmas
Per Lluís, fa 16 dies
Els espanyols són molt perillosos
Valoració:53menosmas
Per Unaperaquí, fa 16 dies
Una cosa més que hauria de ser intolerable, motiu d'obertura d'expedient, investigació i acomiadament si tal, però no passarà res. I així seguim, ells amb tota impunitat per agredir-nos
Valoració:61menosmas
Per Felanitxer, fa 16 dies
Això, com allò des vigilants de Son Espases, és responsabilitat des Govern (ara des PP, abans des PSOE i MÉS).
És tan fàcil com incloure el requisit de la llengua catalana (un mínim) als plecs de les licitacions dels contractes de vigilància, de serveis de bus i autocar, de càtering, i de qualsevol altre a instal·lacions i serveis públics. I explicitar als mateixos plecs l'obligació de respectar la llengua que utilitzin els ciutadans.
I, per suposat, sancionar fort quan passen aquestes barbaritats.
Valoració:65menosmas
Per escardapenyes, fa 16 dies
Si, estan a Espanya i per l' estimació que ens demostren no i estam per la nostra voluntat, quan començareu a venir a Mallorca no éreu tan xulos i demanvau "per favor" ara ja mos prohibiu que xerrem la nostra llengua a ca'nostra.
A la shit espanyols.
! Visca la nostra llengua!
Valoració:75menosmas
Per maresma, fa 16 dies
Aquesta gent son una serie de maleducats ignorans e inutils ..i cada dia pasa mes..fanatics , tenen que tornar a la escola de educacio i convivencia.
Primer, denuncia al ayuntament i despres castic de un mes , apendra catala...
O multa de 300 eur..com vulguin, que trien ells mateixos.
Valoració:53menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente