algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

ARCA presenta al·legacions al pla de reconversió de la Platja de Palma

L'entitat valora positivament la inclusió com elements protegits de Can Escanyat i les Pedreres però crítica la renúncia a protegir integralment les Fontanelles

1751
L'entitat ha valorat de manera positiva la inclusió de protecció patrimonial del Conjunt etnològic de can Escanyat. | ARCA

ARCA ha presentat un total de 16 al·legacions al Pla de Reconversió (PRI) de la Platja de Palma i critica que la renúncia a conservar íntegrament les Fontanelles.

L'entitat ha valorat de manera positiva la inclusió de protecció patrimonial del Conjunt etnològic de can Escanyat. Es tracta d'un conjunt aferrat a les Fontanelles, amb cases rurals, cases de trencadors, pedreres antigues, casa de roter, parets, molins, etc. L'entitat ja demanà la protecció d'aquestes edificacions fa quatre anys.

L'entitat també valora “positivament” la inclusió com elements catalogats del conjunt de pedreres extretes a mà, i que s'estenen des del Forn de Calç fins al Torrent dels Jueus.

Amb tot, l'entitat considera que el PRI té “aspectes negatius” com la manca de “protecció integral” de les Fontanelles, la “reserva excessiva” de sòl programable per equipaments, així com les “platges temàtiques” i l'ampliació del port esportiu de l’Arenal.

Al·legacions
És per aquest motiu que l'entitat ha presentat un document amb 16 al·legacions per aconseguir, entre d'altres, la catalogació de xalets originals a Can Pastilla i l'Arenal; millores respecte al civisme o la protecció de la pedrera esglaonada de la Porcincula. Finalment, ARCA assegura que “continua oferint” a l’equip redactor del pla la seva “ajuda per millorar la planificació”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.