algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

ARCA critica els nous fanals del Baluard del Príncep

1273
ARCA creu que els nous fanals produeixen un "fort impacte visual". | ARCA

L'Asociació per a la Revitalització de Centres Antics (ARCA) ha mostrat el seu rebuig dels nous fanals ubicats en el Baluard del Príncep de Palma. L'entitat considera que “no són apropiades per a aquest espai, produeixen un fort impacte visual i trenquen la línia del monument”.

L'associació ha assenyalat que sempre ha “elogiat” la primera fase de recuperació del passeig sobre la murada de Palma, realitzada per l'arquitecte Elias Torres, per considerar-la “discreta, senzilla, útil, pràctica, fugint del 'fals històric' però integrant totalment els nous elements en l'ambient”.

Segons ARCA, els elements lluminosos de la primera fase de la recuperació d'aquesta zona monumental passen desapercebuts i compleixen amb la seva missió “que és il·luminar”, però els nous fanals que ja es poden veure des de l'exterior del Baluard són “inadequats en mida i disseny”.

Protagonisme paisatgístic
L'entitat considera que els fanals nous “trenquen la silueta del Baluard” i es veuen massa, “cobrant un protagonisme paisatgístic que desvirtua el conjunt i no aporta res positiu” i arriba a ocultar “les virtuts i la visió de conjunt de la rehabilitació”.

ARCA ha dirigit un escrit al departament de Patrimoni del Consell de Mallorca en el qual manifesta el seu desacord amb la il·luminació d'aquesta nova fase del Baluard. També s'ha dirigit a l'Ajuntament de Palma perquè “cerqui una solució a la il·luminació que no impliqui un impacte paisatgístic tan negatiu”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

Hay que reconocer que son feas de cojones.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente