algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

ARCA denuncia 'vandalisme' contra un escut històric de Ciutat

4597
Pintada al bell mig d'un escut històric de Palma. | Miquel Àngel Escanelles.

ARCA ha denunciat un atac vandàlic sofert per un escut que es troba a la façana de l'immoble històric conegut com a Can Morell de ses Caputxines, al carrer dl mateix nom de Palma), un casal que segons puntualitzen a l'entitat conservacionista es troba catalogat per l'Ajuntament de Palma.

Des de l'associació informen que aquest escut és "únic en el seu genere". Tal i com es pot apreciar no presenta la identificació de cap família, perquè quan es va vendre la casa a l'any 1898, els antics propietaris, els Amer de Montaner reclamaren l'escut amb les armes. Però degut a que aquest era la pedra clau de l'arc, no va poder ésser desmuntat, i per això s'esborraren les armes i els florons de la corona del marquès.

Així mateix, demanen l'esforç i compromís de les autoritats, especialment les de l'Ajuntament de Palma, per acabar amb els actes vandàlics, sobretot quan afecten béns amb tanta història al darrere com aquest.

"S'hauria de fer un esforç de seguretat i concienciació per part de Cort, i més ara que la ciutat pretèn ser candidata a Patrimoni de la Humanitat", afirmaren fonts d'ARCA.

L'organització demanà mitjançant un escrit a l'Ajuntament que la pintada sigui eliminada amb els protocols d'intervenció adients i que efectui una major vigilància en aquesta zona al voltant del covent de les Caputxines, la qual presenta infinitat de pintades vandàliques en façanes d'edificis històrics i de gran importància patrimonial i arquitectònica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.