nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

ARCA reivindica la conservació del port petit del Molinar

4439
Una vintena de persones van participar en la visita organitzada per ARCA. | ARCA

ARCA celebra dissabte una jornada cultural reivindicativa pel barri del Molinar. Una vintena de persones participaren en una ruta patrimonial que va servir per conèixer la vida d'aquesta barriada marinera, exigir la conservació del port petit i mostrar el seu rebuig a l'ampliació del port esportiu.

La jornada començà amb la visita a la veleria Matheu. Després, passejant pels carrer interiors, els participants van visitar les drassanes del “Boliquet”. Antoni Pep Munar, mestre d’aixa, explicà les eines que es fan servir per la construcció d’embarcacions tradicionals. Per acabar la visita, van poder comprovar com es confeccionen les xarxes, cabulleria i diferents elements auxiliars d’embarcacions de mans de Jaume Amengual, mestre de xarxes.

Jaume Amengual, mestre artesà, veïnat de la barriada i membre de Salvem el Molinar, i Xavier Terrassa, autor del llibre Así era el Molinar, van fer de guies d'aquest passeig cultural, fent un breu resum de la història del barri.

Conservació del port
ARCA, integrada a la campanya “Al Molinar, port petit”, reivindica les millores necessàries per a la conservació del port sempre que es mantenguin les dimensions actuals. “El Molinar pertany a tota la gent de Palma; el sentiment és unànime: hem de conservar aquesta postal de Ciutat”, assegura l'entitat.

L'entitat de defensa del patrimoni considera que la barriada “és un conjunt indivisible de terra i mar” i que l'harmonia entre el port i la zona construïda “es manté gràcies a les dimensions actuals”. “La normativa urbanística tan sols permet construir planta i un pis a la primera línia” el que implicaria, a parer seu, que un augment del port posaria en perill “l’harmonia, la imatge i el futur” de la barriada.

ARCA, considera que la millor opció és millorar el port actual, “mantenint les seves dimensions”. “No podem permetre tornar a caure en els mateixos errors del passat; el nostre major actiu econòmic i cultural, implica conservar allò que tenim”, conclou l'entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 9 anys

La Associació ARCA fa una feina molt bona per conservar el nostre patrimoni. Hi ha tres associacións que son tres tresors, i que treballen incansablement per conservar lo nostro, cada una a un àmbit diferent: Una és ARCA, l´altra el GOB i l´altra la Obra Cultural Balear. És així i per aquest mateix motiu, figuren en el punt de mira dels depredadors naturals i culturals, enemics de les nostres estimades illes.

Valoració:2menosmas
Per kiko, fa mes de 9 anys

Aquest d'ARCA no han estat contents fins que s'han col·locat al cap davant......

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente