muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
12°

Els drets dels pacients

El 18 d'abril se celebra el Dia Europeu del Pacient. Des de Mallorca i les Illes Balears s'ha de posar l'accent en denunciar les mancances de la nostra Sanitat que pateix la perversa combinació d'una massificació majúscula i d'un infrafinançament, producte directe del tracte colonial que patim per part de l'Estat espanyol.

Malauradament, des de fa molts d'anys, la principal malaltia que patim a Mallorca i a les Illes Balears és la insuficiència pressupostària.

Des de les Balears, però també des de la resta de Països Catalans, és imprescindible, també, denunciar ben alt i clar que els drets lingüístics dels pacients que volen usar la llengua catalana no estan garantits. I més sovint del que sembla i del que podem reflectir en els nostres mitjans, els drets lingüístics de les persones que voldrien optar per usar la llengua pròpia d'aquí són trepitjats.

En aquest aspecte, podem celebrar, això sí, la bona tasca dels Sanitaris per la Llengua a les Balears i l'aparició de l’Associació de Metges-Salut pel Català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa 9 dies
En algunas ocasiones he sido muy duro con Tomeu Martí.
Nunca ha dejado de publicarme un comentario incluso escrito en lengua castellana, a excepción del día de ayer. Y lo comprendo, ya que no era fácil para él.
No rectifico lo dicho.
Martí, pese a vivir en mundos diferentes, me cae bien. Con otros no voy ni a cobrar una herencia.
Bon día.
Valoració:0menosmas
Per I tant, fa 10 dies
Xisco.-
Yo no diría de super calidad pero algunas cosas se podrían solucionar.
Por ejemplo: arreglar la máquina de un hospital público que tiene a 60 parejas, que desean ser padres, totalmente parados sin saber qué hacer.
La tal Prohens regala al dueño americano del Mallorca 1.600.000. Creo que de esto no has dicho ni pio. Estás en otras cosas.
Pese a vivir en mundos diferentes, me caes simpático.
Lo cortés no quita lo valiente.
Valoració:-3menosmas
Per xisco, fa 11 dies

si en vez de subvencionar a OCB, a DB y a la lengua catalana, destinasen el dinero a la sanidad, tendriamos una sanidad de supercalidad.
Valoració:-4menosmas
Per ergo, fa 12 dies
Pitxorí.-
¿Por editar en castellano?
A no ser que dicho diario tenga páginas en catalán, detalle que servidor no conoce, toda vez que no lo compro ni lo leo.
Tengo mis dudas.
Valoració:-5menosmas
Per Pitxorí, fa 12 dies
@Ergo, mira el Diario de Mallorca, ara rep doblers de la Gereralitat de Catalunya.
Valoració:6menosmas
Per ergo, fa 12 dies
Creo entender, perdón si me equivoco, que al estar hablando de lengua, te refieres a Diario de Mallorca y/o Ultima Hora, entre otros.
¿Paises catalanes?. De pequeñito me enseñaron que eran cuatro, O sea, Barcelona, Tarragona, Lérida y Gerona.
Y parece que están todavía ahí.
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente