algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
18°

CCOO avisa: «Les condicions de vida de la classe treballadora no milloren»

CCOO ha posat en valor les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), ja que confirmen més ocupació i menys aturats a les Balears, tot i que ha avisat que «les condicions de vida de la classe treballadora no milloren».

«Això demostra que el model econòmic de les Illes hauria d'evolucionar i fer possible la creació de llocs de treball de tot l'any, cosa que facilitaria tenir un salari 365 dies i, en conseqüència, elevaria les percepcions econòmiques anuals de gran part de les persones treballadores de la nostra terra», ha reflexionat el sindicat en un comunicat.

En aquesta línia, han advertit que el sector productiu de les Illes «no es pot permetre no adaptar-se a les noves necessitats socials i mediambientals, aprofitant l'ús de la tecnologia, i que això no incideixi en una millora de les condicions de treball de les persones treballadores, amb una disminució de la jornada laboral que possibiliti la conciliació i el descans».

«No podem acceptar que hi hagi persones treballadores que no cobrin prou per viure, per tenir un habitatge digne i per adquirir aliments saludables, quan els beneficis empresarials són espectaculars i les temporades turístiques, millors», ha reivindicat CCOO.

En aquesta línia, han expressat la seva voluntat que les bones xifres econòmiques arribin a tothom i han instat totes els treballadors a sortir al carrer el Primer de Maig.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 9 dies
Y la calidad del trabajo que ofrecen los empleados ha mejorado?.
Valoració:-3menosmas
Per Joan Miró Font, fa 9 dies
I sa premsa acrítica amb es sistema presenta es baixos índexs d’atur com a una excel·lent notícia. Més esclaus mal pagats mentre es patrons s’enriqueixen i no volen sentir parlar de diversificar s’economia. I és que és turisme suposa anar a lo fàcil, a sa prostitució des país
Valoració:2menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 10 dies
El què si s'hauria d'aconseguir és diversificar l'economia tal com recomanen els economistes.

Així quan un sector no rutlla o hi ha una baixada en un sector els altres ajuden a compensar i a fer més planera la situació, no com ara que si fa fallida el turisme de massa i / o els turistes se n'afarten i troben altres indrets on anar tot se'n va en orris.

El monocultiu turisme-de-massa-tot-s'hi-val és un suïcidi col·lectiu que no du enlloc i solament beneficia a curt termini uns quants que sempre son els mateixos, amb totes les conseqüències que prou coneixem, entre les quals els salaris baixos i estacionals per així poder "oferir" preus assequibles als "turistes" sense que els grans "empresaris" del turisme deixin de guanyar doblers, és clar.

Malauradament pareix que l'avís i experiència dels efectes del confinament de la pandèmia de la Covid-19 no varen servir per a res.
És evident, cal cercar models i activitats econòmiques que col·laborin a crear llocs de treball en feines, en serveis i en productes essencials i que alhora ajudin a repartir millor la riquesa a mitjà i a llarg termini, alhora que els salaris permetin de poder fer una vida digna i poder disposar com a mínim d'un habitatge de lloguer a l'abast dels doblers guanyats.
No com ara que a les nostres illes no poden disposar d'habitatges assequibles no solament cambrers, "quelis" etc. sinó altres persones amb professions essencials. No s'hi val que hi hagi indrets on hi ha treballadors que han de viure en caravanes o que hi hagi persones que s'hagin de desplaçar cada dia d'una illa a una altra en avió per qüestió de fer feina (?!) a causa de l'habitatge no assequible i que alhora es fa servir solament per a un ús "turístic". És inacceptable per a un país que hi hagi persones que fan feina (generalment en el sector "turisme") i alhora son pobres, no té cap sentit ni cap ni peus, ni acceptable per als que nos estimam el nostre país i la dignitat de la nostra gent.
Valoració:5menosmas
Per dubte, fa 10 dies
i que diu na Yolanda Diaz?
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente