algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La Policia deté dues altres joves per la protesta feminista a Sant Miquel

Imatge dels jutjats de Via Alemanya aquest dijous. | T.Ayuga

Dues noves activistes de l'organització juvenil independentista i antipatriarcal Arran han estat detingudes aquest dijous al matí per la Policia en relació a la protesta contra la reforma de l'avortament que una trentena de joves dugueren a terme a dins l'església de Sant Miquel de Palma el passat 9 de febrer, segons han confirmat fonts del moviment, qui han precisat que es tracta de dues al·lotes majors d'edat, una de les quals també militaria al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Les mateixes fonts han indicat que previsiblement aquestes joves serien traslladades a la comissaria propera a s'Escorxador, a la carretera de Valldemossa, i per això han convocat una concentració solidària d'urgència davant les dependències policials. Al seu torn, les Forces de Seguretat han confirmat que els arrestos s'han esdevengut arran de la denúncia interposada al seu dia pel Bisbat de Mallorca.

Com ja passà en les anteriors ocasions, des d'Arran han denunciat que els agents els han sotmès a identificacions i els han amenaçat amb multes. Després de quasi una hora s'ha decidit desconvocar la protesta, que es tornarà a produir a les 16.30 hores als jutjats de Via Alemanya, en motiu de la posada a disposició judicial de les detingudes.

Totes les novetats sobre aquesta qüestió es poden seguir mitjançant les xarxes socials amb les etiquetes #detingudespalma i #llibertatdetingudes.

Set detencions
Amb aquestes són ja set les persones detingudes per interrompre el desenvolupament del culte religiós al temple palmesà. A quatre d'ells se'ls posà en llibertat amb càrrecs per “impedir, interrompre o pertorbar actes, o cerimònies de les confessions religioses inscrites al registre públic del Ministeri de Justícia”, segons recull l'article 523 del Codi Penal (CP).

També se'ls acusà del delicte tipificat a l'article 525 del CP “per ofendre els sentiments dels membres d'una confessió religiosa, facin públicament, de paraula, per escrit o mitjançant qualsevol tipus de document, escarni dels seus dogmes, creences, ritus o cerimònies, o vexin, també públicament, els qui els professen o practiquen”.

L'altre, en ser menor, just comparegué davant la Fiscalia de menors, i s'acollí al seu dret a no declarar.

Més per Palma reclama al Bisbat que retiri la denúncia contra les feministes
La coalició ecosobiranista a Palma, MÉS, ha alertat avui que les noves detencions produïdes avui generen un malestar social major del causat en l’acte de protesta produït a l’església de Sant Miquel el diumenge 9 de febrer a favor de l’avortament lliure i gratuït.

En aquest sentit la regidora a Cort Neus Truyol afirma que la denúncia que va interposar el Bisbat és totalment desproporcionada, i demana al Bisbat que la retiri. “Ara mateix s’estan destinant recursos públics per generar por i malestar social, en comptes de destinar-los a defensar i reforçar els drets i llibertats democràtics”, ha assegurat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquín, fa mes de 10 anys

La detención de un delincuente de Arran siempre es una buena noticia.
Estas todavía son jovenes y están a tiempo de madurar.

Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente