algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

Arran i la religió

Sense entrar a avaluar les accions dels joves socialitzats entorn d'Arran i molt menys a fer de jutge de les seves escenificacions socio-polítiques consider que val la pena prendre en consideració els gestos i els avisos que estan fent a la societat illenca. En general ens lamentam de viure en una societat indolent, caricaturitzada a través de les herbes molles que antigament feien servir per allò que tot sabeu.

Des d’aquest punt de vista necessitam actituds provocatives, gestos juvenils i ser confrontats per les generacions que pugen sense aquell seny que caracteritzava les generacions de l’avior local. Esser jove vol dir qüestionar, provocar i sostenir posicions que no acaben d’encaixar en el món dels adults, perquè la vida d’aquests és rutinària i consuetudinària, cada cop més nostàlgica i més interesada en mantenir allò que ens convé per a la supervivència personal i col·lectiva. Dels joves es pot esperar tot, menys que tenguin el seny i la coherència dels adults, així com tampoc no mantenen la doble moral ni les mesures adulterades com acostumen a fer molts adults.

Els joves són hereus del patrimoni que els deixa la generació adulta que se’n va. Arran pot semblar especialment radical i això no agrada a la majoria. I és clar que no agrada a una majoria que fa, pensa i maquina de forma incoherent i sense nord. Aquesta majoria que dóna suport a la minoria que governa el món, és una majoria que fa peguera no només als joves sinó també a molts adults indignats i cansats de suportar la falsedat com a principal principi ètic mundial. El codi ètic de les elits actuals és prescindir a la vida d’un codi i parlar com si el codi fos allò imprescindible per a la vida. La religió que va associada a aquest punt de vista no agrada als joves d’Arran, ni tampoc a aquells que tenen uns mínims de dignitat.

La diferència entre Arran i un gruix rellevant de la societat potser és una qüestió de formes i la importància que acabam donant a les sobreactuacions. Aquests dies els representants de l’Episcopat hispànic està fent la preceptiva visita ad limina a Roma, i com molts cristians esperaven el bisbe de Roma ha fet gestos que demostren que és molt més obert i tolerant que la mitjana dels bisbes hispànics. Hi ha certes confusions a l’interior de les pràctiques religioses que són provocades per la manca de cintura dels pastors mateixos. I si molts dels responsables de l’Església no tenen la maduresa que se n'espera, qui pot exigir que aquesta maduresa la tenguin els joves d’Arran? El que estigui lliure de pecat que tiri la primera pedra. Aquestes paraules en boca de Jesús van ser escandaloses al seu moment i lamentablement continuen escandalitzant a molts.

Pere Fullana, historiador

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Santa Bàrbara "patrona dels miners", fa mes de 10 anys

7 DETINGUDES de moment + 15 noves identificacions que segur portaran tard o prest 300 euros de multa per cap, com les que ja han rebut molts de companys per donar suport defora de les casernes de la PN i/o als jutjats, això fa un bon calaix $$ per la Delegació de Govern. Més porres + material anti-avalots + policies + repressió..., Lis toca la primitiva amb cada acció.
No crític l'acció a l'església de Sant Miquel, ni molt manco, en tenim els ovaris plens del clero, però faig una reflexió. "Volem engreixar el porc o el deixam morir de fam".
La millor acció, gratuïta, pacífica, i que segur, més mal faria al clero feixista que vol decidir sobre els nostres cossos, seria una !!APOSTASIA MASSIVA!!, de totes i tots, de tots els familiars, de tots els companys i companyes...Això si que no li agradaria gaire al Bisbe, que demana negociacions i/o pactes, amb un rot agre de generositat.., Llargues cues de persones demanant l'apostasia, fotre el camp de la llista dels cristians, catòlics, apostòlics i romans que ens reprimeixen, en nom d'un Deu que s'han fet a mida.
Sempre hi serem a temps per torna-hi...Ells no representen res de les bondats del Deu que prediquen.
Sols es un suggeriment.

Valoració:1menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 10 anys

Si, Ben dit! Jo de jove record com no suportava la incoherència... Bé, de fet encara no la suportl

Valoració:5menosmas
Per Molt bé, fa mes de 10 anys

Bon article, si senyor!

Tot el suport als joves que han estat detinguts, fora por!

Valoració:9menosmas
Per Joana, fa mes de 10 anys

Magnífic el teu article i totalment d'acord amb allò que dius. Sovint les veritats no agraden. Enhorabona, Pere.

Valoració:33menosmas
Per Juanito, fa mes de 10 anys

Que la religión no guste a los de Arran me da igual, pero decir que tampoco a los que tienen unos mínimos de dignidad, me parece que es lo de siempre: "yo digo quién tiene dignidad y quién no, quién merece opinar, quién tiene derecho a... " los que no piensan como yo hay que mirarlos con lupa.

Valoració:-13menosmas
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

Pues menos mal que no entras a evaluar.....

Una vez más Pere Fullana, historiador, cubriéndose de gloria.

Biodramina, troll.

Valoració:-14menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 10 anys

Tiene gracia, porque lo que hacen estos delincuentes de Arran es sustituir una religión por un dogma.
Tan peligroso y tan fanático como cualquier fundamentalimo religioso.

Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente