algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

Tres detinguts a Palma per participar en la protesta feminista a l'església de Sant Miquel

Concentració davant els jutjats de Via Alemanya, aquest dilluns a les 17 hores. | Miquel A. Cañellas

Un home i una dona de 23 anys i un altre jove menor d'edat, tots tres integrants de l'organització juvenil independentista i antipatriarcal Arran, han estat detinguts aquest dilluns a Palma, en el marc de la investigació per la protesta a favor dels drets de les dones que interrompé l'ofici durant la missa del passat diumenge a l'església de Sant Miquel, a Ciutat.

L'actuació ha estat ràpidament replicada, i a través de la xarxa alguns grups propers a l'Esquerra Independentista de Mallorca convocaren a participar en una concentració, sota el lema 'Contra la seva repressió, la nostra solidaritat', davant la comissaria de la Policia Nacional de la carretera de Valldemossa.

Convocatòria tensa
Atenent a aquesta informació, un fort dispositiu policial esperava els manifestants, disposant-se en les cantonades més properes a la comissaria, segons destacaren testimonis directes, procedint després a la identificació de les persones que s'anaven arreplegant per participar en la protesta.

Passada quasi mitja hora de concentració, els agents s'han començat a preparar aparentment per a intervenir, mentre alhora, al proper IES Josep Maria Llompart, s'han vist obligats a telefonar a algunes famílies, perquè els seus fills reivindicaven l'alliberament dels detinguts, en lloc de ser a classe. Devers l'una del migdia, la primera persona encausada ha sortit de les dependències policials.

Delictes
Per altra banda, fonts policials han indicat que als detinguts se'ls imputen dos delictes contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos, tipificats al Codi Penal, per "impedir, interrompre o pertorbar actes, o cerimònies de les confessions religioses inscrites al registre públic del Ministeri de Justícia". Informen, així mateix, que la investigació segueix oberta. "Seguim investigant", asseguren.

Recordem que el Bisbat de Mallorca va decidir denunciar davant les instàncies pertinents l'assalt d'un grup de feministes al temple palmesà per protestar contra la nova reforma de la llei de l'avortament. Ahir la parròquia va celebrar la missa de les dotze amb una certa normalitat. En cloure la celebració religiosa, es demanà ajuda als feligresos que van presenciar els fets per a testificar davant la Justícia.

Concentració davant dels jutjats
A l'horabaixa més d'una cinquantena de persones s'han concentrat a les portes dels jutjats de Via Alemanya per reclamar l'alliberament dels detinguts, els dos majors d'edat, que estan pendents de passar a disposició judicial. El menor, de 17 anys, ha estat alliberat hores després de ser detingut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 10 anys

Quan els falssos devots protestin contra el matrimoni dels nomosexuals, que no mata ni fa mal a ningú, també els poden denunciar per exigir que es treguin els drets a uns ciutadàns, que compleixen amb les seves obligacións i que ténen tants drets com ells. També fan coses mal fetes, i moltes!

Valoració:4menosmas
Per Nasdepallasso, fa mes de 10 anys

Els qui han pressionat per a fer aquesta llei, no han estat les congregacions islamistes, ha estat la Conferència Episcopal i és a aquesta a qui s'assenyala com a responsable. A més en un estat "laic" amb preferencialitat per a la religió cristiana responsable de la llei, és un acte de protesta més, un escarni "escrache" a la religió. A les Pussy Riot tothom les volia al carrer per heroïnes, si passa a casa nostra però són diables.. Clar.
Si ells es fiquen en els nostres cossos nosaltres ens ficarem amb ells.

Valoració:6menosmas
Per Cucut, fa mes de 10 anys

A Biodramina: Enhorabona, Chapeau! Capellada!

Valoració:-13menosmas
Per jbm, fa mes de 10 anys

A mi me sembla bé que s'actui contra es qui varen envestir sa reunió de sa delegació de sa Generalitat de Catalunya a Madrid, i també me sembla bé que s'actui contra aquests que invadiren l'esglèsia de Sant Miquel.
Si un grup provida invadís un local feminista sense esser-hi convidat també me semblaria bé que s'actuàs contra es grup pro-vida en qüestió.

Qui vulgui protestar contra sa llei d'en Gallardon ha de protestar contra es govern i contra el PP, no contra sa gent que s'hi pugui, ocasionalment, manifestar a favor.

Valoració:9menosmas
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

El Islam también condena el aborto.
Para cuando la "acción" de los mARRANos irrumpiendo en la mezquita de Pere Garau?.
Claro que, a lo mejor no hay huevos....
Los gudaris de los PPCC sólo se atreven con cuatro beatas y un sacerdote.
Más de lo mismo.
Cagones.

Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente