algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Arran qualifica de "selectives i innecessàries" les detencions per la protesta feminista a Palma

L'organització juvenil independentista considera que les forces de l'ordre els han posat en el seu punt de mira. | Alejandro Sepúlveda.

L'organització juvenil de l'esquerra independentista, Arran, ha manifestat que les cinc detencions esdevingudes fins al moment en relació amb la protesta a l'església de Sant Miquel de Palma d'un grup d'activistes feministes són "innecessàries". L'organització considera que se cerca la represàlia gratuita contra unes persones conegudes per molta gent de la ciutat, la qual cosa els ha col·locat en el punt de mira de les forces de l'ordre, per deixar clar el missatge que "hi ha estaments que no es poden tocar, i l’església n’és un".

Mitjançant un comunicat fet públic hores després que els últims a passar pels jutjats sortissin en llibertat amb càrrecs per “impedir, interrompre o pertorbar actes, o cerimònies de les confessions religioses inscrites al registre públic del Ministeri de Justícia”, segons l'article 523 del Codi Penal (CP), a Arran insisteixen en que l'acció que originà les detencions fou "directa, simbòlica i pacífica, però al cor de l'església", amb la intenció de "reivindicar que el cos és d’elles, de les dones, i de ningú més".

"Som davant d’una operació policial selectiva, oberta des de fa dies i que en molt poques ocasions es viu a l’illa. Afrontem un desplegament de mitjans i esforços absurds. Recordem que els desperfectes a l’església van ser valorats en zero euros i les empentes les van rebre les activistes per part dels assistents al temple, que van poder continuar el que estaven fent en menys de cinc minuts amb total normalitat", defensen des d'Arran.

En aquest context, el jovent independentista i antipatriarcal defensa que "la grisor del passat és el que ens tenen reservat, si no despertam i ens hi enfrontam", assegurant que no consentiran retornar a un panorama on l'avortament quedi restringit a clíniques clandestines insalubres i costoses, si no és possible sortir a l’estranger.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 10 anys

No estic a favor que que entràssin a una esglesia a protestar, però al mateix temps condemno els antiabortistes quan fan escratxes a les clíniques,i assetgen als metges i professionals dedicats a aquestes pràctiques, i penso que als de Pro.Vida, s´els haurien d´aplicar les mateixes penes o sancións que als pro-abort lliure. A un estat de dret, no és de rebut que es fàssin parts i quarts. segons qui comet la falta.

Valoració:2menosmas
Per Demiurg, fa mes de 10 anys

Si l'esglesia entra dins dels nostres ventres nosaltres hi entrarem als seus temples!

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente