cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
17°

L'OCB exigeix la destitució del responsable de la Conselleria de Salut que ha humiliat les víctimes de discriminació

La Conselleria de Salut ha assegurat aquest dijous al diari Ultima Hora que «es duen a terme més de 10 milions d'actes mèdics amb interrelació entre professional i pacient a l'any i que les 58 denúncies registrades davant l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics suposen només el 0,00058 per cent d'aquestes interrelacions».

Les declaracions, que poden considerar-se com un menysteniment, o fins i tot com una humiliació a les víctimes de discriminacions i agressions per raó de llengua, han estat ràpidament respostes per l'Obra Cultural Balear.

El seu president, Josep de Luis ha declarat que el missatge de la Conselleria de Salut significa un «Intolerable menyspreu a les víctimes de discriminació lingüística» i ha afirmat que «Aquest fet requereix, almanco, la destitució del responsable d’aquestes impresentables declaracions».

L'entitat degana de la defensa de la llengua i de l'autogovern a les Illes Balears, ha emès un breu comunicat a les seves xarxes socials reforçant el missatge: És intolerable i lamentable l'actitud de la Conselleria de Sanitat i de l'IBSalut. No només no es prenen mesures davant l'allau de discriminacions lingüístiques cap a catalanoparlants, sinó que a sobre, menyspreen les víctimes».

Per aquest motiu, i «davant la gravetat dels fets, demanam als responsables que rectifiquin públicament o que cessin del seu càrrec» diuen des de l'OCB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa mes de 2 anys

No caiguem a sa trampa de dir "la gent de fora", perque conec senegalesos que parlen un mallorquí molt correcte, i mallorquins de generacions ençà que estan empegueits de xerrar-lo. Parlem clar i diguem colonialistes i/o "cipais" a sa gent que, vivint-hi, està en contra de sa llengua pròpia dels indígenes de ses illes Balears i Pitiuses.

Valoració:0menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

El derechus de los pancas renegatus...

Valoració:-2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

"Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981



Per anar bé necessitaríem un sol president [...] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president. Un president per al País Català. El President [...] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral.



http://www.mallorcaweb.com/magpoesia/bonet-blai/paraula.htm

Valoració:5menosmas
Per Agustí, fa mes de 2 anys

És igual el nombre total de denúncies per motiu de discriminació lingüística, tant és que en siguin 58 o 580 perquè no n'hi hauria d'haver ni una de sola. Pensem què passaria si "sols" s'haguessin presentat 58 denúncies per discriminació lingüística a turistes alemanys o britànics. Les denúncies a Salut o als seus centres no serveixen de res perquè als polítics la (nostra) llengua els importa ben poc. Saben que no han de menester els catalanoparlants que defensen la seva llengua per guanyar les eleccions. S'han de cercar altres formes de protesta.

Valoració:15menosmas
Per Perla, fa mes de 2 anys

Només hi ha 58 denúncies perquè aquí som poc donats a denunciar, però són moltes més les persones afectades per aquest problema les quals opten per callar i tragar.
Així que no són 58 casos aïllats, són molts més, cada dia.
És ben vergonyós pel nostre govern que això passi i que a sobre es permeti.
Si això passàs a Catalunya ... seria gros ... però ben segur que allà ni gosen fer res d'això.
(disculpau les faltes d'ortogragia, no vaig tenir l'opció d'aprendre el català quan tocava)

Valoració:14menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

Ja és prou greu que un metge o sanitari de la sanitat pública et negui l'assistència, ja no diguem si el motiu és lingüístic. Les manifestacions de la conselleria de salut, menyspreant les 58 denúncies, en lloc de demanar disculpes, és encoratjar que dins els centres d'IB-SALUT s'incompleixi greument la llei per part d'alguns sanitaris. ¿No sap la consellera que és gravíssim denegar l'atenció mèdica a un pacient? La consellera i la portaveu han de dimitir i n'Armengol hauria de deixar la seva torre de marfil i demanar disculpes o, millor, dimitir. Ella és la màxima responsable que se'ns deixi sense assistència sanitària (que és obligatòria sempre) pel caprici de sanitaris forasters desagraïts i maleducats, emparats per una deixadesa incomprensible del Govern. Ella, Donna Francina, presidenta de les Illes Balears, que, per vergonya de tots, ja veiérem com a Eivissa va girar la llengua perquè un energumen, que corre darrere d'una pilota, la va escridassar "en castellano". Consenti, submisa, girar la llengua i, a més, amb un somriure, consumà una humiliació, mai vista abans, conferida a la més alta instància del Govern que representa a tots els ciutadans d'aquestes illes. La Sra. Armengol ja ha demostrat que, com a presidenta, no és gaire cosa i que el català i els ciutadans l'importem ben poc, diuen que qui calla hi consent. Caldria no oblidar-ho en el futur.

Valoració:16menosmas
Per ARRUIX ! ! ! !, fa mes de 2 anys

ARRUIX ELS INTOLERANTS I DISCRIMINADORS DE LA NOSTRA LLENGUA ! ! ! ! ! ! ! ! !




A banda de que no em crec l´estadística en les denúncies, a no ser de que estiguin manipulades o minimitzades per qualcú interessat.

Valoració:15menosmas
Per NO ME PENSAVA QUE FOS TAN POC EMPÀTICA, fa mes de 2 anys

Què vol dir? Malgrat fos un entre un mil.li s'hauria d'aturar la falta de respecte.
I s'ha de tenir en compte, que si no se persegueixen i sancionen aquestes faltes d'educació i de mala praxis professional, aquestes aniran "in crescendo".
Hi ha molta gent que ha agafat por d'anar a aquests metges i sanitaris i si no tenen una economia que els permeti tenir un segur privat i estriar ells als especialistes, molts deuixaran d'anar al metge i si tenen qualque malaltia important la cosa pot acabar tràgicament per a molts de pacients.
S'han plantejat bé tot el problema que arossega tota aquesta gent, només perque se troben al lloc equivocat i enlloc d'anar a una altra part, pretenen posar-lo al seu gust?
Decididament, si aquests governants s'estimen més a la gent de fora amb fòbia a la nostra llengua i a la majoria dels ciutadans que els voten, que no pensin que tornaran a governar.



Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente