nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
21°

Ja no callen MÉS: «Qualsevol discriminació o agressió, de qualsevol tipus, és inacceptable»

Malgrat l'estricte control que exerceix la Direcció General de Comunicació del Govern sobre els càrrecs de MÉS per Mallorca, aquesta vegada ha perdut el control i alguns responsables governamentals de MÉS han deixat de banda l'anomenada «lleialtat institucional», que fins ara ha estat unidireccional i només han practicat ells cap al PSOE però mai ha tengut una tornada.

De fet, el foc l'ha encetat un alt càrrec del PSOE que ha volgut humiliar les víctimes que han patit discriminacions o agressions per raó de llengua i ha declarat al diari Ultima Hora que: «les 58 denúncies registrades davant l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics suposen només el 0,00058 per cent de les interrelacions» als centres de salut.

La secretària autonòmica d’Universitat i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha decidit no continuar callant i ha qualificat aquest divendres de «gravíssim» que des de la Conselleria de Salut es minimitzin les xifres de discriminacions per motiu de llengua en l'àmbit sanitari públic.

«Qualsevol discriminació o agressió, de qualsevol tipus, és inacceptable. La intolerància i la violència no es poden banalitzar», ha declarat Vilaret.

Vilaret es refereix a que el 40 per cent de les denúncies que ha rebut l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics del Govern afecten l'àmbit sanitari. En total, han estat 58 casos en deu mesos, que són només la punta de l'iceberg, ja que la majoria de discriminacions no es denuncien.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

"Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981



Per anar bé necessitaríem un sol president [...] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president. Un president per al País Català. El President [...] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral.



http://www.mallorcaweb.com/magpoesia/bonet-blai/paraula.htm

Valoració:0menosmas
Per fora les imposicions forasteres, fa mes de 2 anys

Més tolerància en aquest sentit seria ser còmplices, en grau superlatiu, de la nostra extinció lingüística, i tal cosa és intolerable i inadmissible.
Treballem i actuem pels nostres drets del dia a dia, i del nostre futur diferenciat d´arrel catalana !
Fora les imposicions forasteres !

Valoració:4menosmas
Per Una broma, fa mes de 2 anys

Això és tot el que ha de dir aquesta dona? .Ja està clar que les agressions i les discriminacions són intolerables. Això que diu la crònica, que els de Més ja no callen més és una manera de reconèixer que fins ara han callat i total per dir ara, aquesta dona, una cosa que és de sentit comú. Fan tard perquè a hores d'ara molta de gent ja pensa que el català fa més nosa que servei i els polítics, aprovant novament la moratòria del requisit del català a la sanitat, en són responsables. Quin desastre.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente