nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
22°

Puigcercós i Balears

Les Balears tenim problemes. Com totes les societats dinàmiques, tenim problemes d'infraestructures, problemes d'armonitzar medi ambient i desenvolupament, ecologia, economia, problemes d'immigració, problemes de costs d'insularitat, problemes de comunicacions amb el continent, problemes energètics. Això, que subscrivim plenament, no ho deim nosaltres: ho va dir el president del Govern balear, Jaume Matas, en la cèlebre conferència al Club Siglo XXI, el passat desembre a Madrid. Ara, a més, tenim un problema nou: el nostre Govern és d'un color diferent al que presidirà Rodríguez Zapatero.

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Puigcercós, s'erigí en defensor dels interessos de les Balears en el debat d'investidura de Rodríguez Zapatero. Puigcercós reclamà un increment del finançament per a les Balears per poder fer front, sobretot, a la sanitat i l'educació, i una reforma de l'Estatut per «millorar la capacitat de decisió política» del Govern de Jaume Matas.

Aquestes paraules del dirigent nacionalista, tanmateix, han indignat el PP-balear. Ahir, el portaveu del Govern, Joan Flaquer, exigí a Puigcercós que no parli en nom de les Balears perquè «no té res a dir en relació al que s'hauria de fer o s'ha fet a la nostra Comunitat».

Els temps polítics han canviat molt, i els problemes continuen sent els mateixos. És el moment de tenir habilitat per aconseguir, des de Madrid, allò que més convengui als nostres ciutadans. Això darrer tampoc ho deim nosaltres: són paraules de la diputada balear del Partit Popular Maria Salom.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.