nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

Margarita Comas i Camps serà proclamada filla il·lustre d'Alaior

229895

A proposta dels tres grups polítics que constitueixen la corporació municipal d’Alaior, l’Ajuntament de la ciutat ha decidit que Margarita Comas i Camps serà proclamada filla il·lustre d’Alaior.

Nascuda a Alaior l’any 1892, la trajectòria professional de Comas Camps va destacar per la seva labor en la introducció didàctica de les Ciències a l'Estat espanyol i la igualtat de la dona i l’home a l’espai acadèmic.

Una de les primeres dones de l'Estat en doctorar-se en Ciències Naturals i vinculada a l’ILE (Institución Libre de Enseñanza), va dedicar tota la seva vida a la investigació i a la docència, aconseguint títols de postgrau a París i a Londres i exercint com a professora a la Universitat de Barcelona i a les anomenades Escoles Normals, centres dedicats a la formació de mestres d’escola. Durant la Guerra Civil es va exiliar a Anglaterra, on va exercir de professora universitària fins la seva mort l’any 1973.

El batle d’Alaior, José Luis Benejam, es mostra satisfet amb el consens al qual han arribat els tres grups polítics que conformen la corporació municipal per a atorgar el reconeixement de filla il·lustre d’Alaior a una alaiorenca, biòloga i pedagoga cèlebre. En una comunitat científica predominantment masculina, Margarita Comas i Camps es va convertir en una figura destacada en el món de la ciència, molt respectada pels seus companys; una de les pedagogues més destacades del segle XX i una figura clau a la introducció de la didàctica de les ciències a l'Estat espanyol.

El batle Benejam continua assenyalant que «malgrat l’entorn hostil cap a les dones, va defensar amb fervor la coeducació i va lluitar per eliminar les diferències en les maneres d’ensenyar entre homes i dones. Coeducació, tasca científica i activisme social han estat les senyes d’identitat que han caracteritzat a la que serà nova filla il·lustre alaiorenca».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.