algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Albaïna crítica que l'Ajuntament de Sóller només demani “diàleg” en el conflicte educatiu

1752
Un grup de persones mostra les camisetes verdes al pas del comboi en el qual viatjava el president Bauzá durant la celebració del centenari del tramvia de Sóller celebrat divendres. | J.Morey

El Col·lectiu Albaïna ha criticat que l'Ajuntament de Sóller només hagi aprovat una moció demanant “diàleg” al Govern Bauzá i els docents per mirar de desbloquejar el conflicte educatiu. El col·lectiu ciutadà considera que el ple s'hauria d'haver posicionat “a favor o en contra del TIL”, alhora que critica les formes de fer política de l'Executiu.

Albaïna ha fet públic un manifest en què fa un repas de les tres setmanes de la vaga i crítica la postura adoptada per Bauzá. El col·lectiu considera que després de la manifestació de diumenge passat, en la qual hi assistire al voltant de 100.000 persones, “a qualsevol país normal tocaria per part dels polítics rectificar o dimitir”. Ara bé, en aquest cas, “no ha estat així, sinó que encara ara el Govern desestima qualsevol tipus de negociació”.

En aquest context, Albaïna explica que el passat 1 d'octubre el ple l'Ajuntament de Sóller aprova per unanimitat una moció demanant “diàleg i consens” a les parts implicades, una moció que des del col·lectiu consideren “insuficient”. De fet, la consideren “una mostra de feblesa per part dels partits de l'oposició”.

Posicionament
L'entitat assegura que al ple de l'Ajuntament "li tocava, així com s'estava al començament de la tercera setmana de vaga indefinida, posicionar-se a favor o en contra del TIL”. “Demanar diàleg i consens arribats a aquest punt del malestar social és un dels fonaments més bàsics per a qualsevol persona que es consideri demòcrata. I aquest fonament qui l'ha trencat des del començament ha estat el PP al Govern Balear. No tocava que l'oposició signés una moció conjunta amb el PP. Tocava que tots es posicionassin clarament, a favor o en contra del TIL, de la imposició, del despotisme”, assegura Albaïna.

El col·lectiu considera que “tocava que tots donassin suport a la comunitat educativa, als pares i mares, als estudiants, a tota la gent que col·labora i lluita des de fa setmanes”. “Tots han insultat i traït la dignitat d'un poble en lluita, signant paper mullat demanat diàleg i consens a un Govern que imposa l'educació a cop de Decret Llei”, conclou Albaïna.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.