nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
20°

Col·lectius ciutadans es mobilitzen contra la pujada de l'IBI a Sóller

1623
La Plataforma per una Valoració Cadastral Justa i el Col·lectiu Albaïna han començat a mobilitzar-se contra la “pujada injusta i abusiva” de l'IBI. | Arxiu

La Plataforma per una Valoració Cadastral Justa a Sóller i el Col·lectiu Albaïna han començat a mobilitzar-se contra la “pujada injusta i abusiva” de l'IBI al municipi. Els col·lectius han convocat una assemblea informativa i ja recullen suport de cara a la possible convocatòria de protestes.

Segons les entitats, davant dels increments de l'Impost de Béns Immobles degut a l’augment del valor cadastral dels habitatges de Sóller, i “la postura immobilista de l’Ajuntament, que s'ha negat a rebaixar la quota per davall del 0.85%”, han decidit convocar una assemblea informativa oberta a tota la ciutadania.

L'assemblea tendrà lloc el pròxim dijous 10 d’octubre a les 19:30h al Teatre Victòria. Segons les entitats, d'una banda, s'explicarà la situació actual sobre aquest impost de contribució urbana i rústica, el pagament pel mes d’octubre del segon termini de la quota IBI 2013 (40%), així com els “increments desorbitats” d’aquest impost.

Segons asseguren, aquest increment del gravamen “pot arribar a ésser inassumible per a gran part de la ciutadania en els anys vinents”. D'altra banda, l'assemblea també serà el “punt de partida” per a l'organització ciutadana de mobilitzacions.

Suports
En aquest sentit, la Plataforma i Albaïna van instal·lar ahir dissabte una paradeta informativa a la Plaça de Sóller per tal d'informar sobre l'assemblea i recollir suport entre els veïns del poble. El pròxim dissabte 5 d'octubre també tornaran a muntar la paradeta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.