nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Protecció de Dades obre un expedient a l'Ajuntament de Sóller

1540
L'octubre del 2012 el col·lectiu Albaïna va trobar una càmera de vídeo vigilància camuflada en una caixa de connexions. | Lluc García

L'Agència Estatal de Protecció de Dades (AEPD) ha acordat iniciar un “procediment de declaració d'infracció” a l'Ajuntament de Sóller per la col·locació d'una càmera oculta de vídeo vigilància a l'aparcament dels Estiradors.

Aquesta resolució s'inicia arran de la denúncia presentada l'any passat pel col·lectiu Albaïna, en la qual denunciava la presumpta “col·locació il·legal” d'aquesta instal·lació. Segons denuncia el col·lectiu la càmera no es trobava senyalitzada i es desconeixia la destinació de les imatges gravades.

Segons l'acord de l'AEPD l'Ajuntament presidit per Carles Simarro (PP) podria haver incorregut en una presumpta infracció dels articles 5 i 6.1 de la normativa estatal sobre protecció de dades i que fan referència a la possible vulneració de la privacitat. Aquestes faltes estan tipificades com a lleu i greu, respectivament. La resolució arribà divendres al col·lectiu Albaïna.

El Consistori, que no podrà recórrer aquesta resolució per la via administrativa, tindrà ara un termini de 15 dies hàbils per aportar les proves que cregui convenients en descàrrec. En tot cas l'AEPD o arxivarà el cas o proposarà les corresponents sancions.

Un any de polèmica
El dia 17 d'octubre del 2012 el col·lectiu Albaïna va presentar una denucia en la que declarava haver trobat una càmera de vídeo vigilància camuflada en una caixa de connexions.

Segons les investigacions de l'AEPD la càmera no va ser instal·lada pels serveis tècnics municipals per ordre de Gabriel Darder, Tinent de batle de Governació, sense que la Policia Local tingués constància del fet.

La càmera s'hauria instal·lat a l'interior de l'aparcament municipal amb la intenció de preservar la seguretat de la màquina expenedora de tickets de l'ORA, que havien estat objecte de diversos actes vandàlics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MIGUEL, fa mes de 10 anys

HAY QUE HABLAR MALLORQUÍN, HIPÓCRITAS.

Valoració:0menosmas
Per MARBOSCH, fa mes de 10 anys

Ara el problema vendrà quan la AEPD imposarà una sanció a l'Ajuntament de Sóller i quí la pagarà?
L'hauria de pagar l'inútil que donà l'ordre, però ja sebaem que ho acaberem pagant els ciutadans. La política és així.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente