algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
20°

L'advertència de Cristòfol Soler

Augura unes polítiques lingüístiques “gonellistes i espanyolistes” si el PP de Bauzá arriba a governar la Comunitat

L'expresident Cristòfol Soler, militant encara del PP, ha manifestat prou clarament l'opinió sobre la deriva de la política lingüística de la nostra comunitat si el PP guanya les eleccions i/o arriba a formar govern. La política lingüística, segons Soler, seria en aquest supòsit "gonellista i espanyolista", una combinació de tendències que es necessiten mútuament. Aquest sever diagnòstic té més valor encara perquè ens arriba de dins el partit i per boca d'un membre a qui, d'acord amb el seu currículum -expresident i traït per Jaume Matas-, els seus camarades haurien de tenir en una consideració especial, sobretot des d'ara.

Especialment oportuna és l'advertència de Soler, en fer notar que, en matèria lingüística, José Ramón Bauzá no representa la moderació ni en comparació amb Carlos Delgado: són la mateixa cosa. Però allò que ens ha de preocupar és que sembli disposat a aplicar les mateixes polítiques que l'extrema dreta. Dit d'una altra manera: el model Francisco Camps ens assetja.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per ciutadá dels països catalans, fa mes de 14 anys
I aixì i tot, en Bauzá i en Delgado són uns xotets comparats amb na Rosa Diez.
Valoració:7menosmas
Per Maisurt, fa mes de 14 anys
En tranquilitza veure que al PP encara hi ha gent amb seny, com en Tòfol Soler i en Santiago Coll, per desgràcia qui mana actualment és l'extrema dreta, ja m'imagin els mitings "en Mallorca se habla el mallorquín..." i altres imbecilitats d'aquests tipus i el convidat serà en Blas Piñar.

Si la nostra comunitat fós un poc intel.ligent, no treuriem ni un diputat, aquesta guarda de corruptes espanyolistes d'extrema dreta.
Valoració:4menosmas
Per Joan, fa mes de 14 anys
Endavant Tòfol: Santiago Mátigues y cierra España!. hauries de considerar estar més aprop del que estimen Mallorca y no dins el PP, on ets la honrosa excepció. Tu mateix.

Moltes felicitats, era només questió d'esperar, el trepa ha demostrat esser més beneït del que em pensava, veig que l'antic proverbi te raó:, el cadàver del teu no amic ja passa per davant ca teva.
Valoració:5menosmas
Per J.F.A., fa mes de 14 anys
El senyor Miquel Amengual, en comptes de comentar les paraules de Cristòfol Soler, aprofita per fotre una escomesa al PSM. Arguments? Cap ni un? Alternativa? Cap. Valenta manera d'opinar és aquesta. Embolica, que fa fort!

Quant al Sr. Soler, no sé exactament per quina virgueria mental aconsegueix mantenir-se fidel a un partit, el PP, que, per si no en tenia prou amb la corrupció que afecta tota la seva esctructura, ara es treu definitivament la màscara i promet arrambar contra el català a cara descoberta. En tot cas, és d'agrair que algú, des de dins d'aquest partit, intenti dir alguna cosa assenyada.
Valoració:5menosmas
Per Xesca, fa mes de 14 anys
Senyor Cristòfol Soler, no es cansi de lluitar. Com a mallorquina li agraesc la seva valentia. Veus com la seva asseguren que una ventada de política feixista acabi amb els mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers. Necessitam gent que ens defensi des de la zona on vostè està ubicat políticament.
Fa anys li feren una injustícia monumental. Hi havia gent que confiava en vostè. Molta salut i anys.
Valoració:14menosmas
Per Miquel Amengual-i-Ramon, fa mes de 14 anys
El que s'estranya que una persona com el Sr. Soler sigui al PP és que no viu a aquest mon molt probablement el sentir de Soler no sigui l'única persona dins del PP que ho pensa.

I a les manipulacions grolleres que també es veuen per aquí cridant al vot amb confusió inclosa entre PSM i nacional mallorquinisme tampoc son d'aquest mon. Jo sempre he votat amb un vot compromès i individualment responsable, però òbviament les meves preferències essent nacionalment mallorquines no aniran ni de prop al PSM, que actualment més que mai en mans del maniqueisme esquerranós, encara pretén expedir cartes de naturalesa nacional mallorquina com única autoritat en la matèria.

I de rebot cala el cap davant totes i cadascuna de les barbaritats espanyolistament correctes que els hi entaferra el PSOE, i callen amb posat culpable encalentint la cadira guanyada amb l'ajuda d'uns empestats (segons ells), tot això en nom de la sacrosanta unitat de l'esquerra (garantida per l'ínclit ideòleg sovietista, Alorda).

El vessant nacional sempre és una part prescindible, només és un argument més amb que guarnir el plat principal i ja sabem que en hi ha que la carn la guarneixen amb patates i en hi ha que la guarneixen amb lletuga ben verda, i en hi ha que la mengen tota sola, i a aquest partit sempre han sacrificat els guarniments en ares del plat principal, que ha estat és i serà l'irredempta esquerranor per sobre de qualsevol altre cosa.

No crec que hi hagi cap persona amb una mínima perspectiva i capacitat d'análisi que pensi en el PSM com referent de res concret.

És evident que és una cosa material, sembla que existeix al pla físic, fins hi tot m'han dit que hi ha persones amb aparença humana que hi son militants però òbviament tenguent la visió bíblica que tenen, la seva Mallorca no és d'aquest món, (he de reconèixer que la frase no és meva, crec que te uns 2010 anys aproximadament).

Sempre he tengut el dubte existencial respecte del seu venerable origen, que te com a tret fonamental la divinitat racionalment inexplicable d'aquest, per se, és representació d'una qualitat nacional superior que si be es manifesta en aquest món, perquè els mortals que l'habitam prenguem consciència de la nacional eternitat que ens supera en tots els aspectes.

Haurien de pujar al cel a fer-se les masturbacions mentals, estic fart de la corrupció, i de la incorrupció no vos dic res, quin oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Valoració:-1menosmas
Per PP mai més, fa mes de 14 anys
Tens raó

A les properes eleccions tots a votar...!!!!!
Valoració:17menosmas
Per Si tots votam, el PP no tornarà!, fa mes de 14 anys
No ens hem de deixar dur per desànim i el pessimisme... el PP i UM encara no han guanyat les eleccions del 2011, de moment tenen un munt de càrrec a les portes de la presó!

Lo que hem de fer és mobilitzar la gent perqué voti nacionalista, nacionalista de veritat!!! Que votin en contra de la corrupció!
Valoració:15menosmas
Per Na catalineta cirereta, fa mes de 14 anys
Tenim clar que en el PP no cerca persones dignes, nés aviat beneitetes i que ho firmin tot. La seva dignitat no significa el mateix que per nosaltres, llevat de UM que son de la mateixa calanya. Trincar i Trincar.
En Mates i els nou equip renovat (En Rodriguez, en Ramis, en Delgado.... más de los mismo) ja tenen una nova doctrina i nous manaments.. sense complexes... Mentiras. Robaras. Cometeras actos impuros.... pero sempre amb carrec a la caixa pública.
Tenen el cel guanyat perque la església acepta dobles per pagar les penitencies en forma de misses i no destria dels dobles nets dels bruts, tot queda beneit....., men igual que els capellans cristians pedófils... dos parenostres i una avemaria.
Valoració:-23menosmas
Per Francesc, fa mes de 14 anys
Mai no pot ser digne per a un mallorquí assenyat, moderat, decent, conscient de la seva cultura, que no estigui per berbes, etc., anar amb partits espanyolistes com el PP o el PSOE.
Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente