cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

L’STEI expressa solidaritat als universitaris que protesten i acampen en suport al poble palestí

230179

La Comissió Executiva de l’STEI Intersindical expressa «solidaritat i admiració» al col·lectiu d’estudiants de les universitats de l’Estat espanyol i de l’àmbit internacional que duen a terme protestes i acampades en suport a Palestina i de condemna a l’ens sionista d’Israel pel genocidi contra el poble palestí. «Com diuen els estudiants, aquestes protestes demostren una vegada més que la comunitat universitària és activa, crítica i està compromesa», assenyalen.

El sindicat ha defensat sempre que els entorns educatius han de ser «espais de crítica, reflexió i de construcció de la solidaritat». «Una part important dels estudiants ha demostrat un cop més el compromís amb la transformació social i la denúncia de les injustícies. I a partir d’aquesta responsabilitat, ha sortit a denunciar el genocidi televisat contra el poble palestí. Una solidaritat que es castiga i es reprimeix a llocs com Argentina o França», apunten.

L’STEI Intersindical reclama que l’anunci recent de la Conferència de rectors i rectores d’universitats espanyoles de «revisar i suspendre els acords de col·laboració amb universitats i centres d’investigació israelians que no hagin expressat un compromís ferm amb la pau i el compliment del dret internacional» no sigui «una simple declaració d’intencions o un joc de paraules amb què rentar la cara a les institucions acadèmiques en què se sosté el règim d’apartheid israelià».

«Cal exigir el cessament d’operacions israelianes i emmarcar-ho dins el context actual d’un genocidi que ha costat, només els darrers mesos, la vida de més de 33.000 persones. Prou genocidi a Palestina», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 2 mesos
Tres catalans assassinats a Afghanistan, segons www.elnacional.cat Segons sembla, ha estat l’Estat Islàmic, contrari als talibans i propalestí. De res serveix que Sánchez i institucions catalanes es posicionin a favor de Palestina. L’Islam vol dominar el Planeta fins al punt que no respecta ni un règim dels talibans, que ja són musulmans. I els catalans eren turistes… la turistofòbia s’ha posat de moda.
Valoració:-2menosmas
Per Lluís F. Lorenzo, fa 2 mesos
Calen foc una sinagoga i ataquen la policia republicana a França en nom de Palestina. Diuen que augmenten un 300% els atacs antisemites a França. Què diu l’Stei-i de l’atac a una sinagoga i a un funcionari de la república francesa? El que fa l’Stei-i, només mostrar sensibilitat per les víctimes palestines sense condemnar l’atac contra el festival de música, el pot fer qualsevol de nosaltres mogut per la sensació que el sentiment majoritari està a favor de Palestina i beneficia expressar una relació amb la suposada majoria. No vull pensar que quan mostram sensibilitat amb Palestina i no amb les víctimes del festival del 7 d’octubre o de la sinagoga que han calat foc es recupera un tradicional i vergonyós antisemitisme arrelat a Mallorca i a l’Imperi espanyol. Anem a compte, un servidor també, amb els posicionaments i també amb rentar-se les mans, que també és un posicionament. I de l’Stei-i hem d’esperar actituds exemplars sense distingir entre víctimes, car represeenta al professorat, part importantíssima del Sistema. No podem dubtar que hi ha professors més sensibles amb unes víctimes que amb altres. 30.000 morts són moltíssims, però quants de jueus han estat assassinats en un segle per lluitar per un Estat independent i recuperar la seva llengua (aquesta lluita hauria de ser propera a l’Stei-i i a tot el catalanisme). Aquesta nova guerra comença amb una resposta a un assassinat massiu a un festival de música!!!!
Valoració:-1menosmas
Per Vist en bucle, fa 2 mesos
A tots ells els recomanaria veure en bucle el video que ha penjat la Pilar Rahola al seu canal de You Tube ("Paraula de Rahola"). Vaja repàs li fot a Pablo Echenique en relació al tema de Hamàs i Israel. Idees clares i veritats que fan mal als bonistes errats de comptes.
Valoració:-1menosmas
Per Escandalitzat, fa 2 mesos
Valent exemple, que dónen les universitats! Si els posen com referent al terrorisme islamista, i els conten una Història diferent a la real, per mal camí va la nostra societat.
Valoració:0menosmas
Per El que jo penso, fa 2 mesos
Quan fa uns anys, els del PP i de Ciudadanos acusaven a dos menbres de Podem, d'haver cobrat uns doblers dels governs de Veneçuela i d'Iran, jo vaig pensar durant molt temps que se tractava d'una calúmnia. Ara, veient com s'estàn portant els d'aquest partit fent costat a l'Eix del Mal i als terroristes de Hamàs, del que dubto molt, és de que se tractàs d'una mentida maliciosa.
Valoració:-3menosmas
Per Guillem, fa 2 mesos
S'ha de ser molt miserable i tenir molt mala ànima, per dir que l'estat sionista d'Israel ho fa bé i continuï amb el genocidi del poble palestí, bombardejant escoles, hospitals, blocs d’habitatges, instal·lacions de tractament de residus o de depuració d’aigües, a la par que es bloqueja l'entrada dels combois d'ajuda humanitària amb aigua potable, aliments i medicines. Gràcies joves de la Universitat per mostrar la vostra humanitat i la vostra solidaritat
Valoració:0menosmas
Per Molt malament, fa 2 mesos
Aquesta postura de tots els partits d'esquerra, sindicats i altres associacions culturals, esportives i d'altres indoles, així com de la Universitat, donant suport a un banda i a un poble terroristes, que volen aniquilar a un altre poble i estat sobirà, per prendrer- los el seu territori. Els quals, per justificar- se en les seves atrocitats menteixen més que no parlen, no just no me representen, si no que me resten forces, per lluitar pels problemes d'aquí i que ens afecten directament a noltros.
Aquesta postura tan incredible de molts grups, fa que molts ens replantegem la nostra intenció de vot, i que pensem en altres formacions, que no dónin suport a terroristes. I més sabent que tota aquesta gent, a la que protegeixen i estimen tant, també té ganes de fer-nos a noltros, el mateix que féren als israelians.
Jo no penso votar mai més en la meva vida, a cap d'aquests. I com que més enllà de les esquerres, del PP i de VOX, hi ha vida política i també partits, que no fan agenollar a la nostra gent devant dels moros jihadistes, me decidiré per qualcún d'aquests.
Així aprendran, a valorar el que compta de veritat, per damunt dels petrodòlars que ténen els que esponsoritzen als ploradors professionals i víctimes d'ells mateixos i que els fan la campanya victimista.

Valoració:-2menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo, fa 2 mesos
Què va dir l’Stei-i el 7 d’octubre del 2023 davant les més de 200 morts causades per Hamàs a un festival de música a Israel, on moriren persones de diferents idees i creences? La vida d’un jueu segueix sense tenir valor, o menys que la d’un musulmà o germànic, per a alguns mallorquins? Quan superarem l’antisemitisme? Condemnam l’atac de Jaume I a Ciutat?
Valoració:1menosmas
Per Catalinero, fa 2 mesos
fora Hamas
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente