cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Reial Acadèmia de Bones Lletres: «L''Acadèmi de sa Llengo Baléà' preconitza, sense cap suport científic, unes aberrants normes ortogràfiques i gramaticals»

La Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, davant l'atorgació del títol de 'Reial' a l''Acadèmi de sa Llengo Baléà' per part de Felipe VI, ha volgut deixar clara la seva posició de «total desacord»: «L''Acadèmi de sa Llengo Baléà' preconitza, sense cap suport científic, unes aberrants normes ortogràfiques i gramaticals d'aquesta suposada 'llengo baléà'».

En un comunicat, la Reial Acadèmia de Bones Lletres assenyala que la Filologia i la Romanística internacional «reconeixen unànimement la denominació catalana per referir-se al conjunt de totes les varietats de la llengua parlada» a Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, la Catalunya del Nord, l'Alguer i la Franja d'Aragó. I, per altra banda, l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears estableix que la llengua pròpia de les Illes Balears és «la llengua catalana, que té el caràcter de llengua oficial juntament amb el castellà».

També, que «les modalitats insulars del català de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera «han de ser objecte d'estudi i protecció, però sempre sense perjudici de la unitat de la llengua, i en aquest mateix article es determina que la UIB és l'òrgan oficial consultiu per a tot el que es refereix a la llengua catalana».

La Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona

Es tracta de la més antiga de les acadèmies amb seu a Catalunya, i la seva temàtica inclou tot el camp de les humanitats: entre els seus membres s’hi poden trobar des de novel·listes i poetes fins a prehistoriadors, geògrafs i historiadors de l’economia, passant per les diferents àrees filològiques (llengües clàssiques, romàniques i semítiques).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Almogàver, fa 2 mesos
Tota aquesta genteta mal lletada, són un grupuscle de renegats malanats, que tenen un odi visceral a tot el que es digui català i que, l'únic que fan és embullar la troca per confondre i enfrontar la gent, això sí, usant sempre la llengua imposada com a referent!!!
Valoració:1menosmas
Per xisca, fa 2 mesos
Jo també pens que els que volen promocionar això de llengua balear, el seu greu problema mèdic, és mental, i de mala llet.
Valoració:6menosmas
Per Juli Estellés i Arnal, fa 2 mesos
Aquesta gent el què fa,és simplement fer servir la máxima de "divide y vencerás" volen dividir al poblé catalá d'arreu dels Països Catalans.
Tenir al poble catalanoparlant què si galgos o podencos fa no tenir temps per construir un nou espai de comunicasió i germanor. Els valencians d'això antenem bastant!!
Valoració:22menosmas
Per Joan Sarsal, fa 2 mesos
No hi ha més despreci que no fer apreci.
Valoració:20menosmas
Per MMXXIX, fa 2 mesos
Alerta perquè amb aquest reconeixement a algú se li encengui un llumet i consideri que ja és hora de configurar la llengua argentina o la mexicana. A les plataformes digitals ja hi surten les opcions d'idiomes 'espanyol' i 'latino'.
Valoració:17menosmas
Per Antoni Juan Serra, fa 2 mesos
Bon dia. Jo vaig néixer a Eivissa i mai no he dit això de "academi de sa llengo baleà". A Vila es diu "acadèmia de sa llengua balear". Segurament perquè o jo no som balear o aquesta "llengo" no existeix. Aquests ignorants malintencionats no tenen només un problema lingüístic, el seu problema és mèdic. Salut.
Valoració:39menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente