algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
20°

Premi per partida doble

Els mallorquins Magdalena González i Joan Melià reben els guardons de la Fundació Lluís Carulla a l'Ajuntament de Barcelona

La presidenta de Fòrum Musicae i fundadora de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, Magdalena González, i el filòleg Joan Melià reberen dijous a vespre els premis d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla, lliurats al saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

"La Fundació Lluís Carulla és una institució destacada pel fort compromís amb la cultura", afirmà González, que parlà en nom de tots els guardonats. "És un veritable honor, de valor incalculable, el que significa per a una iniciativa cultural nascuda a Mallorca en el segle XXI obtenir aquest reconeixement en un indret com aquest".

Sobre Joan Melià, filòleg i professor de la Universitat de les Illes Balears, González assegurà que "ha lluitat i lluita per una llengua atacada en el seu dia a dia i que es veu obligada a pugnar per defensar l'espai que és justament seu". En comentà que "des de sempre, també en l'etapa de responsabilitat política -va ser director de Política Lingüística de les Illes Balears entre els anys 1999 i 2003-, ha contribuït a la seva normalització en tots els camps, fent-la arribar i estimar als nouvinguts".

La llista de premiats inclogué també Enric Frigola, vinculat des d'edat de 16 anys al món de la ràdio; Lluís Subirana, estudiós de la sardana i poeta; Carles Subiela, empresari i activista valencià; i Pasqual Mel·lai, que des dels anys 60 i des de la seva botiga de rentada en eixut i sastreria ha exercit una constant i digna tasca d'informació de la història antiga i contemporània de l'Alguer. El premi d'Honor, dotat amb 50.000 euros, fou per a la Fundació puntCAT, encarregada d'enregistrar i gestionar els dominis .CAT a internet des de 2005.

Al final de l'acte, l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans i una representació del seu cor sorprengueren Magdalena González amb la interpretació de La Balanguera, himne de Mallorca, que meravellà els assistents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.