algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Segon incident a l'IES Cap de Llevant, en dos dies, pel mal estat de les instal·lacions

Imatge de la caldera. | Gemma Andreu

L'Institut Cap de Llevant de Maó ha patit per segon dia consecutiu un incident a causa del mal estat de les instal·lacions de les calderes del centre. En aquest cas ha estat un petit incendi a la mateixa zona el que ha disparat les alarmes, encara que ha estat ràpidament sufocat pels Bombers i únicament s'han produït danys materials.

El succés ha tingut lloc a les 9 del matí quan uns tècnics estaven revisant la caldera a la qual ahir li va fallar el sistema d'extracció de fums i va provocar que l'Institut hagués de ser evacuat. L'incendi s'ha produït al desmuntar les peces del tub que expulsa els gasos i que estava obstruït. En contenir restes inflamables i entrar en contacte amb l'oxigen s'ha produït el foc, segons expliquen els Bombers.

El director de l'Institut, Jaume Bonet, ha cridat ràpidament als Bombers alhora que desallotjava les dues aules que estan damunt de la cambra de les calderes. L'extinció del foc ha estat ràpida, uns pocs minuts, per la qual cosa no ha estat necessari evacuar el centre.

Des del Cos de Bombers s'informa que no hi ha hagut massa desperfectes perquè la zona estava molt neta, de manera que el foc no s'ha propagat més enllà de la caldera.

S'ha donat la circumstància que mentre encara hi havia els Bombers ha arribat la directora territorial d'Educació, Maite Torrent, per interessar-se pel problema de les calderes del centre.

Al llarg del matí s'espera la visita dels tècnics de l'IBISEC perquè facin un diagnòstic de les deficiències que està patint l'Institut. Cal indicar que les calderes tenen 20 anys i que el 2010 el centre va presentar un projecte de climatització que no s'ha dut a terme pels "retallades pressupostàries", segons Bonet.

Malgrat l'incident d'avui l'activitat acadèmica no s'ha interromput, tot i que el professorat ha informat els alumnes de la situació que viu l'Institut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Viva er TIL, fa mes de 9 anys

El TIL del madrieñufo i dels renegats que el voten ho arreglarà tot.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente