nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
20°

Desallotjat l'IES Cap de Llevant pel fum d'una caldera

Façana del Cap de Llevant a Maó. | Gemma Andreu

Un incident en una de les dues calderes de l'Institut Cap de Llevant de Maó ha obligat a desallotjar el centre com a mesura preventiva davant la gran fumera que s'ha estès per tot l'edifici. El contratemps, no ha provocat danys personals entre les gairebé 800 persones que en aquell moment, entre alumnes i professors, es trobaven a les aules.

El succés s'ha produït aproximadament a les 13.15 hores quan una de les calderes, situades a la planta baixa de l'Institut, ha patit una fallada en el sistema d'extracció de fums. En pocs minuts la fumera s'ha anat estenent, de manera que el director del centre, Jaume Bonet, explica que a les 13.20 hores i com a mesura preventiva ha ordenat l'evacuació de l'Institut.

Bonet apunta que el desallotjament s'ha efectuat amb normalitat i serenitat en tot just tres minuts. A aquesta hora es trobaven al centre uns 700 alumnes i 75 professors. El director afegeix que just a finals d'octubre es va fer un simulacre d'evacuació, de manera que tot s'ha desenvolupat segons el previst en aquests casos. Sobre això, recalca que l'incident ha estat més "aparatós" que una altra cosa. De fet, no han hagut d'intervenir ni la Policia Local ni els Bombers.

Després de l'incident, i atès que les classes acabaven a les 14 hores, s'ha decidit no reprendre l'activitat acadèmica.

Jaume Bonet explica que el "Cap de Llevant" té dues calderes, una major per al sistema general de calefacció i una altra més petita per als mòduls que requereixen aigua calenta, com el de Perruqueria, i l'ús normal del centre. En aquest sentit, indica que el 2010 es va redactar un projecte de climatització de les instal·lacions, però que ha quedat paralitzat "a causa de les retallades pressupostàries".

El director del Cap de Llevant ha comunicat els fets a Educació i ara s'està a l'espera que els tècnics redactin el corresponent informe. L'activitat lectiva s'ha reprès a l'horabaixa sense majors problemes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marianna, fa mes de 9 anys

Tot per les escoles privades! Déu no vulgui que hi hagi una desgràcia.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente