algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
20°

Font deixa la batlia per ser conseller i ofereix el relleu al regidor Toni Serra

La junta local del PP, reunida anit, decidirà si accepta la proposta del nou conseller

60480
Jaume Font deixa la primera vara per ser conseller de Medi Ambient.


Jaume Font dimitirà com a batle de sa Pobla per assumir el seu nou càrrec de conseller de Medi Ambient del Govern balear. Proposa que el relegui el seu número dos, Antoni Serra «Xineta». La junta local del PP de sa Pobla estava reunida al tancament d'aquesta edició per analitzar la proposta de Font i decidir si accepta el nomenament de «Xineta» com a batle.

Antoni Serra és metge. Entrà en política el 1987 com a número dos en les llistes d'AP. Des de 1988 fins el 2001 fou president del comitè local del partit i des de 1991 al 2003 és primer tinent de batle. Després de la recent campanya electoral personalista de Jaume Font, sota el lema «Font = Futur», la notícia de la seva renúncia ha caigut com una gerra d'aigua freda als poblers, malgrat que els rumors sobre la seva dimissió s'havien disparat fa uns mesos.

El poble ha quedat dividit entre aquells que seguiran donant suport al seu batle i altres que diuen sentir-se enganyats i s'atreveixen a parlar fins i tot de frau electoral. Això sí, mentre que els primers no tenen cap problema a donar els seus noms i sortir a la foto, els contraris a Font prefereixen mantenir-se en l'anonimat. «Aquest és un poble petit i jo tenc un negoci», és l'excusa més comuna.

L'oposició també ha donat la seva opinió. Joan Comas (UM) va dir: «Qui ha d'opinar és el poble que el va votar». Joan Fiol (PSM) indicà: «Esper que faci una gran labor com a conseller i desig sort a Xineta si arriba a ser el nou batle». Lluís Socias (PSOE) va expressar: «Li don l'enhorabona, volia ser conseller i està en el seu dret, però no entenc que quasi sense prendre possessió del seu càrrec ja pugui dimitir».

El batle en funcions, Jaume Font, va ser ahir parc en les seves declaracions públiques seguint la línia de mutisme recentment marcada pel president Jaume Matas. Així, Font es va limitar a dir: «Estic satisfet, il·lusionat i agraït i esper no decebre els ciutadans».

Font va confirmar que dimitirà com a batle, tal com va anunciar el propi Jaume Matas, i que proposarà que Antoni Serra «Xineta» sigui el seu substitut en el càrrec «perquè és el meu número dos i una persona preparada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.