nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El jutge diu que la Sala va fer bé quan denegà la urbanització Montañamar

Estava prevista la construcció d'un hotel de 4 estrelles i 1.300 places residencials

84922
El propietari tracta de demostrar que els terrenys són un sòl consolidat.


El jutjat contenciós administratiu número 1 de Palma ha donat la raó a l'Ajuntament d'Alcúdia rebutjant el recurs que la societat Montañamar S.A presentà contra la denegació de llicència per urbanitzar un solar de 216.000 metres quadrats, en el qual s'inclou la coneguda cova de Sant Martí. El recurrent denunciava a més d'això que l'Ajuntament no havia volgut pronunciar-se sobre la sol·licitud d'una nova llicència per construir un hotel apartament de quatre estrelles en aquest lloc.

El jutge entén que quan en el mes de juliol del 2000 l'aleshores batle d'Alcúdia Miquel Ferrer (UM), avui regidor d'Urbanisme, no autoritzà la urbanització d'aquesta finca compleix amb la llei, ja que el solar en qüestió fou desclassificat pel Consell de Mallorca, que dictaminà una suspensió del planejament que afectava sis zones del municipi. El solar passà de ser urbanitzable a rústic.

El jutge estima que encara que el recurrent també presentà recurs contra la desclassificació i la suspensió del planejament, com que aquest recurs no està resolt es troben en vigor ambdós dictàmens i això impedeix concedir la llicència d'urbanització. Segueix endavant no obstant això, l'anterior contenciós que després de la primera sentència desfavorable al Consell ha estat recorregut per aquesta institució.

La zona afectada abarca 216.000 metres quadrats de solar que passaren de ser urbanitzables a ser de sòl rústic protegit. La gran finca, ubicada darrere del Llacuna Esperança, estava considerada a l'antiga normativa urbanística com un dels punts de creixement urbanístic del Port d'Alcúdia. De fet, a aquests terrenys es contemplava la possibilitat d'edificar 400 places turístiques i 1.300 d'ús residencial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.