nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Els usuaris de transport públic de la ciutat, els que més creixen a l'Estat

L'EMT traslladà 27 milions de viatgers, un 10% més que el 2000

L'Empresa Municipal de Transports de l'Ajuntament de Palma és la que ha obtingut un major augment de passatgers durant el 2001, amb un total de 27 milions de persones transportades, en comparació amb els 24 milions del 2000, la qual cosa suposa més d'un 10'20%, molt per sobre dels resultats en l'àmbit estatal, xifrats en un 3'41% d'increment i un punt i mig per sobre de la ciutat de Barcelona, que va augmentar un 8'7% el nombre d'usuaris del transport públic. Així mateix, aquesta és la vegada que s'ha experimentat un major increment de viatgers en tota la història del transport públic de Palma. Així ho va manifestar el president de l'empresa, Pedro Àlvarez, que també va explicar que aquesta va obtenir un benefici superior als 200.000 euros en l'exercici passat, unes dades que foren qualificades de molt positives per l'empresa.

Àlvarez va explicar que durant el 2001 es realitaren un total d'1.700.000 transbordaments gratuïts per als ciutadans de Palma, «fet que els ha permès estalviar 1.200.000 euros». El president de l'EMT també va recordar que han davallat les seves tarifes en els bitllets normals i que les subvencionades «estan entre les més baixes de l'Estat». Àlvarez va explicar que «amb la targeta ciutadana hem aconseguit reduir les despeses, perquè s'ha eliminat el frau», mentre que «el renting també ens ha permès disposar d'una flota molt moderna».

D'altra banda, ahir es va presentar la nova línia número 2, que travessarà el centre històric de la ciutat i que serà la primera línia de circumval·lació de l'EMT. La nova línia començarà a funcionar dilluns entre les set del matí i les nou del vespre. Dos autobusos elèctrics de nou metres en faran el servei amb una freqüència de 12 minuts. El recorregut serà el següent: plaça de la Reina, carrer Conquistador, carrer Colom, jutjats de sa Gerreria, escola Graduada, Avingudes, El Corte Inglés, Comte de Sallent, antics jutjats, passeig Mallorca i Jaume III, per acabar una altra vegada a la plaça de la Reina.

Aquesta línia comunicarà amb la gran majoria de la resta de línies de l'Empresa Municipal de Transports, per tal de facilitar el transbordament entre una i l'altra. Àlvarez va explicar, a més, que «aquesta serà la primera línia de circumval·lació de l'EMT. Ara estam preparant canvis en totes les línies de l'empresa».

Comunicació  
La reforma de les línies de l'EMT anirà acompanyada d'una gran reestructuració de les marquesines de la ciutat. Totes donaran una gran informació als usuaris, per tal que aquests puguin saber amb exactitud què falta perquè arribin els diferents autobusos. Tal com va explicar el president de l'empresa municipal, «el futur del transport públic a la ciutat de Palma passa per la informació i per la comunicació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.