algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°
Sebastià Bennàssar

Sebastià Bennàssar

Opinió

País lleonès

|

Cada any, per primavera, es fa el Congrés Internacional de Novel·la i Cine Negre de la Universitat de Salamanca que amb mà sàvia dirigeixen els amics Javier Sánchez Zapatero i Àlex Martín Escribà.

Opinió

Tornar a casa

|

El dia 17 de juliol de 1994 vaig trepitjar per primera vegada la redacció del Diario Baleares, al Palau de la Premsa. Tenia 18 anys. Vaig ser un dels privilegiats col·laboradors que va viure la transició de cap al Diari de Balears, en aquella redacció on ens feien classes de català cada matí abans de començar la nostra tasca en perfecte castellà fins al 30 d’abril de 1996.

Opinió

Salom s’apunta al genocidi

|

La presidenta del Consell de Mallorca ha comès un nou error, molt i molt greu: llevar la dotació econòmica dels premis Mallorca. El prestigi dels guardons ja era discutible a hores d'ara -eren novells i s'havien de consolidar i arrencaren amb un cert escàndol quan es deixà deserta la primera edició...

Cultura » Cultura

La premsa en català, a debat a Prada

|
Carles Capdevila, Albert Sàez, Magí Camps, Jordi Sales i Miquel Serra.Foto: C.Domenech.

Furgonetes, distribució, costos i mapes del temps. De tot això es va parlar ahir en el segon acte nacional de la jornada a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada: Diaris en català, cap a la normalitat del quiosc. En aquest acte, hi participaren el director de dBalears, Miquel Serra; el director adjunt d'El Periódico, Albert Sàez; el redactor en cap de La Vanguardia, Magí Camps, i el director del diari Ara, Carles Capdevila. La publicació El Punt/Avui va refusar la invitació a la taula rodona emesa per la UCE. El debat va permetre contraposar les visions dels més veterans amb la dels productes novells acabats d'arribar al quiosc per arribar a algunes conclusions: hi ha una crisi de mercat, hi ha una crisi de quiosc, hi ha una crisi de lectors i, tot i això, hi ha un avenç cap a la normalitat.

Cultura » Cultura

Oligarques mallorquins versus el rei

|

La resistència als poders de les autoritats no sempre s'exerceixen per les classes més baixes. També la noblesa i les oligarquies es varen oposar amb contundència a algunes mesures del poder reial, com a mínim en l'època moderna. Això és el que va explicar en la seva intervenció a la Universitat Catalana d'Estiu el professor de la UIB Miquel Deyà. El docent va incidir en el concepte de sobirania compartida i va assegurar que "moltes vegades els estaments s'oposaven a les disposicions reials i tenien un cert poder".

Opinió

La tradició del periodisme

|

Els editors petits les estan començant a passar ben magres i des de fa temps. L'altre dia, el Facebook anava ple dels mals moments que està passant una editorial com Acontravent, que s'ha dedicat a recuperar-nos la memòria d'alguns dels grans periodistes de la República. Una de les coses...