algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 16°
16°
Irene Jaume

Irene Jaume

Opinió

La batalla perduda del Born

|

Avui penjava a les xarxes socials dues fotos del Bar Bosch. A una s'hi veia la terrassa que hi tenien abans i, a l'altra, la que hi tenen ara. La imatge parla per si mateixa, és clar, però crec que no està de més afegir-hi algunes paraules per complementar-la.

Opinió

Roda el món i torna al Born

|

Cada dia que passa les ciutats i pobles que habitam són cada vegada menys nostres i més de les iniciatives privades, ja siguin bars, restaurants, botigues o hotels. Caminar pel carrer, en molts casos, s’ha convertit en una cursa d’obstacles per esquivar cadires, pissarres, taules, cossiols gegants… 

Opinió

Hi ha una guerra que es diu masclisme

|

Supòs que ara tocaria seguir parlant de París. O de l'amenaça terrorista de grups als quals hem omplert de doblers i armes. O potser tocaria parlar del derbi del cap de setmana. O de Brusel·les. O de les dades de consum familar per aquest Nadal. Al final, tot són excuses per no parlar d'un terrorisme que tenim instal·lat a ca nostra: el masclista.

Opinió

En Llorenç

|

Quan vaig començar a endinsar-me en la militància política tenia molt clar que l'aprenentatge que necessitava emanaria de les persones que em precedien, de les persones més grans i amb més experiència que jo i els meus 15 anys.

Opinió

IB3 o la urgència d'un mitjà públic i de qualitat

|

Aquest dijous vaig seguir la constitució de la mesa del parlament a través d'IB3 ràdio durant vint o trenta minuts. Si no fos perquè sabia que escoltava la ràdio pública de les Illes, hi havia moments que feia rialles. La gravetat, però, és que en tot moment tenia la sensació d'estar escoltant un programa de baixíssima qualitat i rigor, amb comentaris masclistes i paternalistes amollats amb total normalitat.

Opinió

Fermesa davant el despropòsit

|

Fa un temps vaig haver d'escriure un article sobre la LOMQE. Per fer-ho, és clar, em vaig llegir tota la llei. Tota. A banda de les faltes ortogràfiques que ja presentava des de la primera pàgina, en acabar de llegir-la només em venia un adjectiu al cap per definir-la: perversa.

Opinió

Fem el cap viu

|

Mentre escric aquestes línies, es compleix un any d'ençà que l'Ajuntament de Barcelona va intentar desallotjar el Centre Social Autogestionat Can Vies.

Opinió

Resiliència illenca

|

Han passat 1460 dies des que el règim de Bauzá es va instal·lar a ca nostra. Segurament, molta gent no s'imaginava el que ell i el seu sèquit eren capaços d'arribar a fer. Però sabeu què és el més important? Que el (des)govern tampoc no s'imaginava del que era capaç la població illenca.