algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Sí que era això, companyes, sí que era això

Ja han passat gairebé dos mesos d'ençà del 27S i ahir, al Parlament de Catalunya, s'hi va aprovar la declaració d'inici del procés d'independència, amb els vots favorables de Junts pel Sí i la CUP. El més important d'ahir, segurament, va ser aconseguir la inclusió d'un annex amb nou compromisos socials que, entre d'altres, inclouen l'educació, la sanitat o l'avortament. CSQP no hi va votar a favor, malgrat les veus crítiques dins la pròpia coalició i el seu (particular) sentit del dret a decidir i PP, PSC i Ciutadans van escenificar, de nou, l'immobilisme i la nul·la visió política del moment (res de nou, per altra banda).

Sembla, però, que el més important és una altra cosa. Ara allò important és fer que Mas sigui president, fer que l'home que ha liderat el govern de les pitjors retallades dels darrers anys en matèria de drets i serveis socials ara lideri un procés nascut des de baix, amb l'empenta de centenars de milers de persones anònimes que s'han entossudit en aconseguir la independència. Artur Mas, malgrat fa just un any va assegurar que «Puc anar primer o puc anar últim», ara condiciona el procés a que ell sigui al capdavant. Amb un canvi en el discurs, això sí. Una cessió que s'ha de valorar molt, diran algunes persones; un gest oportunista, direm unes altres.

La diferència entre la CUP i el senyor Mas, però, és que la CUP no fa dos mesos que diu que no l'investirà, sinó que fa anys que critica les seves polítiques, les seves accions i les corrupteles del seu partit. La diferència, també, és que a la CUP segur que se li podran criticar o recriminar coses, però si una cosa no se li pot recriminar és la falta de coherència i rotunditat davant els seus objectius. La diferència, sobretot, és l'actitud que van mostrar ahir unes persones que, juntament amb moltes d'altres, fa dècades que lluiten per un país millor, també quan no hi havia càmeres ni micròfons que els escoltassin.

Sí que era això, companyes, sí que era això: la CUP no investirà Mas. No per orgull, no per rancor, no per ressentiment. Mas no serà investit per una qüestió de dignitat, de memòria i de respecte per qui ha hagut de patir les seves polítiques: qui no entengui aquesta postura és que no ha entès la magnitud de les paraules de la CUP quan diu que vol arribar fins al final. I, fins al moment, sembla que són l'única garantia seriosa que el procés no acabi en un pou ple d'intencions que mai no es faran realitat (però amb un líder dins el poal, això sí).   

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marta, fa mes de 8 anys

MALLORCA and BALEARIC ISLANDS ARE NOT CATALUNYA AND THE INVENTED PASSTISSOS CATALANS ...!!!! ARRUUUIX DE CA NOSTRA ..!!!

Sempre Mallorquins i Balears, Catalans .. ni de Conya..!!
BARCOOOO ...!!!

ESpanya ens ROBA..!!!
ah ah ah.. millor .. MAFIA PUJOL ENS ROBA ..!!!

Valoració:-2menosmas
Per Jaume Payeras, fa mes de 8 anys

Vos equivocau i molt. Tot i que entenc les vostres raons, hi ha moments excepcionals en els que s'han de prendre mesures excepcionals i aquest n'és un. Tanta, tanta coherència vos fa talibans, em sap greu dir-ho així, però és el que sent. No tendrem un altra oportunitat com aquesta i no podem regalar a l'Estat aquest despropòsit.

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

Els partits antisistemes como les CUP estan promocionats i finançats a tots els països per els servicis de informació (CNI, clavegueres, màfies, poders fàctics, etc).

Basta fixar-se amb la conducta de aquest partit, la CUP, sempre se ha conduit com a fabiolicà (perroflauta), davall la batuta de un sol líder, encara que afirmin que són assemblearis.

En Mas, astutament, ha dit que no farà noves eleccions. Ara, idò, la CUP tendrà la capacitat de anular la DUI, segons les ordes de Madrid.

Valoració:-2menosmas
Per aturmeda, fa mes de 8 anys

"Mas no serà investit per una qüestió de dignitat, de memòria i de respecte per qui ha hagut de patir les seves polítiques: qui no entengui aquesta postura és que no ha entès la magnitud de les paraules de la CUP quan diu que vol arribar fins al final. I, fins al moment, sembla que són l'única garantia seriosa que el procés no acabi en un pou ple d'intencions que mai no es faran realitat (però amb un líder dins el poal, això sí)."
I no ha pensat la CUP que moltes d'aquestes persones que han patit "les seves polítiques" votaren Junts pel Sí i no poden entendre que ara la CUP es carregui el procés per la independència?
Ha pensat la CUP a qui beneficia aquesta actitud purista, superficial i irresponsable?
Qui no entengui això, no ha entès res.

Valoració:4menosmas
Per Alberto, fa mes de 8 anys

Excelente análisis. Suerte que nos queda la CUP para poner punto final a la locura separatista perpetrada por Artur Mas i Ezquerra Republicana.

Valoració:0menosmas
Per desigual, fa mes de 8 anys

@ Xavi. Que què hauria fet, com la Colau sotmetre´s als dictàmens obligatoris. No hi havia cap més sortida. Si molt m´apures, com Grècia...

Valoració:3menosmas
Per Pendent, fa mes de 8 anys

Companyes?

Vols dir que els de la CUP no canviaran d'opinió respecte a Mas d'aquí uns dies? Què te fa pensar això?

Escoltant ses declaracions dels seus dirigents just desprès de ses el·lecions, afirmant que amb aquests resultats, sense majoria de vots, amb tans sols una majoria de diputats, no es podia fer de cap manera el que es va fer ahir, que el procés no estava legitimat per una majoria independentista als vots... Escoltant tot això no una vegada ni dues, sino bastantes més durant els dies posteriors a les el·leccions autonòmiques, ningú me pot assegurar que amb la qüestió den Mas no canviin també d'opinió. Jo no estaria tan eufòric, companya!

Valoració:1menosmas
Per Xavi, fa mes de 8 anys

Català de Mallorca:
Sí ses retallades són culpa d'en Mas. De fet, va ser pioner a Espanya. Ara se tapa ses vergonyes amb s'estelada quan fa 10 anys deia que s'independentisme ja havia quedat antiquat.
Què hauria fet la CUP no ho sé.

Valoració:1menosmas
Per català de mallorca, fa mes de 8 anys

vols dir que les retallades són culpa de Mas?
Que no n'hi hauria hagut amb un govern de la CUP?
Amb un govern de la CUP hagués arribat el finançament per no haver de retallar?
Companyes??????

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente