muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
19°

La presidenta Munar, trofeu de caça del règim bipartidista

3924
Agents de la Policia trauen documentació de la seu d'Unió Mallorquina a Palma.

Heu vist de quina manera ha aconseguit l'actual entrunyellat polític, mediàtic, judicial i policial fer passar na Maria Antònia Munar com el reverend dimoni?  La setmana passada, vàreu reparar com la passejaren engrillonada per menar-la de la presó fins als jutjats a declarar?  Em voleu dir quina necessitat hi havia de fermar les mans a una dona malalta?  De què tenien por si no les hi fermaven?  Que entaferràs un cop de puny al xofer, o a qualque policia, o a qualque periodista o al jutge?  Per moltes de voltes que faci a aquesta escena, no aconseguesc veure-hi altra cosa més que l'esperit venjatiu, les ganes d'escarnir i d'humiliar públicament una persona contra la qual tenen una tírria que els rosega l'ànima.  Si és que som un malpensat i vaig errat, si és que no me n'entenc, de com sol menar la policia els acusats a declarar, aclariu-m'ho per favor en els comentaris que tothom pot apuntar més avall.

 
És extraordinària i espectacular la capacitat que tenen de separar totalment l'individu del partit polític quan es tracta d'un partit dels seus, dels que encaixen en el règim.  Per moltes de brutors que pugui haver fetes en Bárcenas si es demostren, l'estat d'opinió general que van creant és que, en tot cas, el brut serà ell.  No el PP.  Heu vist mai la policia assaltar la seu d'aquest partit, o la del PSOE, per dur-se'n capses suposadament plenes de papers delicats, amb els periodistes esperant defora per filmar l'escena?


Ni el cas Rumasa, ni el cas Filesa, ni el cas Expo 92, ni el cas Roldán, ni el cas Banesto, ni el cas GAL, ni el cas Naseiro, ni el cas Túnel de Sóller, ni el cas Gürtel, ni el cas del EREs falsos, ni el cas Nóos, ni el cas Bárcenas han posat en solfa l'honorabilitat de tot el PP ni de tot el PSOE ni, encara menys, han suposat cap perill per a l'existència d'aquests dos partits.

En canvi, amb UM, hem vist aplicar, a través de la suposada corrupció, un experiment que ja aplicaren al País Basc amb la violència.  Amb el concepte 'el entorno de ETA', crearen una boira de sospita enrevoltant les formacions polítiques que els feien nosa, de manera que no romania mai clar qui era dins la legalitat espanyola, qui en romania a fora i qui era un terrorista.  No cal dir si haguessin entaferrat a molts de personatges del PP i, fins i tot, a qualcun del PSOE el mateix barret d'el entorno del franquismo', el llàtzer que n'haurien pogut fer, de la imatge dels dos partits, sobretot del primer.
Llavors n'hi ha qualcun, sobretot de l'entorn de la dreta nacionalista espanyola, que, en sentir criticar els crims del franquisme, com si en el fons se sentís ofès, prova de treure pit amb els 'pantanos':  'En Franco va fer pantanos', tenen orgues de dir, com si això justificàs cap assassinat polític del centenars de milers que va cometre el dictador sanguinari, com si les autopistes d'en Hitler justificassin o fessin de contrapès a l'Holocaust.

Sé que no hem de caure tan baix.  Sé que cal guardar les distàncies. Sé que una cosa no té res a veure amb l'altra.  Sé que em podran malinterpretar.  Sé que, si no anam alerta, podem fer més mal que bé a l'antiga UM amb la comparança.  Però m'arrisc a dir-ho: si hi ha boques que no s'empegueeixen de dir que, amb en Franco i en Hitler, no tot varen ser assassinats i que qualcuna de bona en feren, idò amb mil vegades més motiu han de sortir boques que puguin dir i que diguin que no tot va ser corrupció -demostrada o per demostrar- amb l'actuació d'UM.  Qualcú qualque dia haurà de refrescar la memòria de més d'un que la té un tant fluixa i recordar que la protecció des Trenc, de Cala Mondragó, la construcció de l'autovia de Palma a Manacor aprofitant el traçat antic i amb la paret enmig que la fa tan segura, la Televisió de Mallorca, Ona Mallorca, són tants molt positius que se'ls pot apuntar l'antiga Unió Mallorquina.

Costa molt creure que el fet que aquest partit fos durant dècades la clau de la governabilitat a Mallorca i, de vegades, a les Balears, no tengui la seva importància a l'hora d'explicar les ganes de presentar tot el partit com una cova de lladres i d'humiliar i d'exhibir la Presidenta Munar com un trofeu de caça.  UM era una morena enmig de les anques que feia massa nosa al sistema bipartidista PP-PSOE, que concep com una anormalitat els oasis que li puguin sortir dins l'estat espanyol en els quals les institucions no estiguin normalment en mans d'un dels dos partits 'normals'.  Fins i tot la corrupció la tracten diferent segons si té els tentacles que parteixen de Madrid o hi arriben o si no: comptau, per cada vegada que heu llegit els llinatges Munar o Vicens devora les sigles UM ben destacades en els titulars sobre presumpta corrupció, amb les vegades que heu llegit el llinatge Matas escrit devora les lletres PP.  Comptau les vegades que heu sentit o llegit 'el expresidente balear' amb les vegades que heu sentit o llegit 'el exministro español'. Això ho diu tot.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per martí, fa mes de 10 anys

bon article, sí senyor

Valoració:2menosmas
Per classe politica, fa mes de 10 anys

El problema està en la classe política d'aquest país. La gran majoria té intencions públiques aparents però mesclades amb fort interessos personals, na Munar també. A més hi ha bastant gent poc preparada en aquest grup.
Malauradament crec que mai viuré el dia que tenguem una classe política diferent.
Per jo no hi ha diferència entre esquerra, dreta, nacionalistes i la resta. Estic completament frustrat de la nostra classe política.

Valoració:2menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys

Si Munar hagués estat del PP, seria al carrer. Segur.
I si algú pensa el contari, basta que miri el seu carnet o a quí ha votat.

Valoració:2menosmas
Per juan mas, fa mes de 10 anys

Per al despistat o despistada dels 110.000€, Munar no ha devuelto nada! Lo primero que debes hacer es leer bien las noticias... Munar ha pagado los 110.000€ (de su patrimonio antes de entrar en política) que debían pagar entre todos los que firmaron la subvención, 5 exactamente. Pero como nadie paga, sino lo hacia nunca conseguirá beneficios penitenciarios, y tendrá que comerse la barbaridad de años que le han condenado.(sin pruebas) solo indicios, que hasta la sentencia del tribunal supremo lo reconoce. Algo insólito.
Para mas información los 110.000 o 120.000€ que se hablaba antes los tiene Alfredo Conde, actualmente en prision, que aunque reconoció haberlos cobrado nunca los ha devuelto. Si todos pusiéramos una foto y el nombre completo no se pondrían tantas mentiras ni tonterías por intereses que poco tienen que ver con la justicia.

Valoració:0menosmas
Per Xerra de merda qui en va ple!, fa mes de 10 anys

Lo primer de Tot, Sa justicia x ser justa, ha de ser igual x tots: no ho es TUI paga 50 millons i res, buils x 3000€ 3 anys de preso... El mateix ha passat amb Munar, i perquè? X ser de UM! PP i PSOE es van tapant entre ells, sino aquí al suprem.
Segon, Munar es de Costitx, de padrins i repadrins, ara be els seus pares varen viure un 20 anys a Barcelona per temes de feina, just cuan va acabar batxiller varen tornar tots a Costitx. El seus mal noms son ( de castell de mos, i de ca'n juaní) es forasters no saben que es això.... Pero que no diguin mentides.
Tercer, si sha criminalitzat UM es perquè interessa, perquè aixi es podia llevar d'enmig.. I perquè a gent com Pedro J (destituït), Núñez, o el fiscal Horrach (PSOE) ja lis anava be.. (Tots tenen molt que amagar) i altres polítics com francina Armengol, o Maria Salom, l'han deixada que se podreixi nomes x pujar esglaons.
El mes preocupant... Tots els narcos absolts, xk jutges i fiscals son els primers consumidors, una vergonya!

Valoració:4menosmas
Per Hi ha nirvis en el feixisme foraster, fa mes de 10 anys

La ultradreta forastera, colonitzadora, invasora i madrileñufa criminalitza na Maria Antònia i calla com una canalla grollera per la infinitat de casos de corrupció majúscula que fa trenta anys que protagonitzen el duo foraster PP-PSOE
La feixistarra ultradreta forastera està concagada de veure com l'indpendentisme ha començat a créixer a Mallorca.

Valoració:5menosmas
Per Hi ha nirvis en el feixisme pancatalanista, fa mes de 10 anys


La feixistarra ultradreta catalana està concagada de veure com l'indpendentisme no pinta res a Mallorca.

Valoració:-2menosmas
Per I en Bárcenas?, fa mes de 10 anys

En Bàrcenas n'ha tornat cap, d'euro?
I els seus amiguets?
És un lladre per això el PP en el seu conjunt?

Valoració:6menosmas
Per 110.000 euros, fa mes de 10 anys

Precisamente ayer, la tal Munar devolvió 110.000 euros. ¿Por qué estaban en su poder?. Pregunto.

Valoració:0menosmas
Per Hi ha nirvis en el feixisme foraster, fa mes de 10 anys

La ultradreta forastera, colonitzadora, invasora i madrileñufa criminalitza na Maria Antònia i calla com una canalla grollera per la infinitat de casos de corrupció majúscula que fa trenta anys que protagonitzen el duo foraster PP-PSOE
La feixistarra ultradreta forastera està concagada de veure com l'indpendentisme ha començat a créixer a Mallorca.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente