algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

“L'or és la recompensa per l'any que he passat”

La mallorquina Brigitte Yagüe, que es va proclamar campiona del món dijous a Copenhaguen, va visitar el Consell Superior d'Esports amb la resta de la selecció espanyola

La mallorquina Brigitte Yagüe, que es va proclamar campiona del món de taekwondo en la categoria de menys de 49 quilos el 15 d'octubre, quan va aconseguir l'or en els Mundials disputats a Copenhaguen, va afirmar que aquesta medalla és una "recompensa" després de no poder competir en els Jocs de Pequín. "Aquest or ha estat una premi per tot l'any que he hagut de passar, per totes les lesions que he tingut a la mà i per no classificar-me en els Preolímpics de Pekín", va explicar ahir Brigitte Yagüe en el Consell Superior d'Esports (CSD), on el secretari d'Estat per a l'Esport, Jaime Lissavetzky, va rebre la selecció espanyola de taekwondo després del seu èxit a Copenhaguen.

Yagüe, tres vegades campiona del món i quatre d'Europa, va competir en els Mundials 2009 després d'una lesió en el Preolímpic que li va impedir participar en els Jocs de Pequín 2008. L'or que va aconseguir a Copenhaguen la converteix en la dona més llorejada en aquesta competició. "Això ha estat com dir que jo podria haver estat en aquests Jocs i haver fet un bon paper", va assegurar la mallorquina. La campiona del món va confessar que està molt contenta "per haver recuperat la manera de competir", perquè, segons va dir, "feia un any que estava una mica retirada" i per ella "era molt important fer una cosa grossa en un Mundial".

Yagüe qualificà d'"inesperat" el resultat obtingut per l'equip espanyol. "Tenim un conjunt molt bo, però hi ha gent molt jove que mai no havia participat en un Mundial. Veig molt futur en aquest equip, perquè, si en el primer Mundial han aconseguit aquests mèrits, no vull imaginar què passarà d'aquí tres o quatre anys", asseverà.
Yagüe indicà que el que vol fer ara és "gaudir" d'aquesta medalla. "Vaig a poc a poc. Vull gaudir de cada campionat i de cada medalla i per als jocs de Londres encara queden més de dos anys. L'any que ve em prepararé bé per als europeus i si aconseguesc alguna cosa allà, gaudir-ne bé," conclogué. Lissavetzky va considerar l'èxit de la selecció espanyola com "un petita revenja" del que va succeir fa dues setmanes a la capital danesa, on la candidatura de Madrid no va ser elegida per organitzar els Jocs Olímpics de 2016 en detriment de Rio de Janeiro.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.