algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

«En la creació sempre ha existit un equilibri entre el fet local i la globalitat»

Vicente Todolí, futur director de la Tate Modern, parlà a Palma dins el cicle Futurisme

JOANA NICOLAU.Palma.
El valencià Vicente Todolí, director del Museu d'Art Contemporani de Serralves, a Porto, i proper responsable de la Tate Modern de Londres, oferí una conferència dintre del cicle Futurisme. Acompanyat pel comissari eivissenc Bartomeu Marí, exdirector del centre Witte de With de Rotterdam, parlà sobre Globalitat i identitat en el món de l'art. El punt de partida fou la seva experiència en comú com a impulsors i organitzadors del projecte Squatters l'any 2001 amb motiu de la capitalitat europea d'ambdues ciutats, Porto i Rotterdam. Todolí es referí a aquest muntatge com «un desafiament artístic a ambdues ciutats» i el posà com a exemple d'«iniciatives que demostraren que allò local pot conviure amb la globalitat».

De fet, segons Tudurí, «en el món de la creació sempre ha existit un equilibri entre el fet local i el global». Davant el repte que afrontarà a partir de febrer a la Tate Modern, el comissari explicà que, «en relació als llocs on he treballat, és una institució molt gran, quasi com un mamut», encara així Todolí féu incidència en la seva condició de «professional» destacant que «en l'art m'interessa sempre el substantiu, mai no l'adjectiu».

Quant a la millor fórmula de gestió, Todolí es mostrà partidari del model de fundació amb «implicació pública», però conservant el seu caràcter «independent», amb les administracions implicades. Abans de la xerrada, Todolí i Bartomeu Marí parlaren de la importància que hi hagi infraestructures potents que facilitin un àmbit de creació i de difusió de les obres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.