algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Tano Pomar torna al Museu d'Art de sa Pobla amb una informal exposició

El centre inaugurà ahir una mostra en tribut al seu fundador

72020
Tano Pomar, retratat amb la seva cussa.

Enemic declarat d'exposicions i de tot allò que impliqui la convencionalitat en el món de l'art, el pintor pobler Tano Pomar ha obsequiat amb l'excepció la seva vila natal. Des d'ahir horabaixa, el Museu d'Art Contemporani de la localitat mostra una selecció d'obres amb les que el Patronat del centre vol retre homenatge al que fou un dels principals promotors de l'art a sa Pobla.

Tot i que s'apleguin obres realitzades entre el 1952 i el darrer any, Pomar refusa l'etiqueta d'exposició antològica per definir el que és, simplement, una reunió més bé informal de pintures que han anat aportant els amics de l'artista. Idèntica informalitat es desprèn del catàleg editat per l'ocasió, on la reproducció de les obres s'acompanya amb textos impregnats de confiança, admiració i proximitat: són els signats per amics com Ramon Molina, Guillem Torres, Joan Pizà, Jaume Font, Joan Serra «Barret» i Pere Bonnín, entre molts d'altres.

La mostra, que es podrà visitar al centre fins al 19 de març, constitueix tota una ocasió per homenatjar la trajectòria de qui, directament i indirecta, participà de promoció artística a la localitat de sa Pobla. Destacat entre els principals promotors en la fundació del Museu d'Art Contemporani, Tano Pomar impulsà més de 25 trobades de pintors a la vila, actuacions enfocades al foment de l'art entre la població que es palesa auvi en una intensa activitat que es desenvolupa a sa Pobla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.