algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Arca torna a demanar la restauració urgent del molí del Castellet

L'entitat en defensa del patrimoni ha tornat a reclamar que el molí del Castellet de Calvià sigui restaurat i rehabilitat de manera correcta. | Arca

Arca continua reclamant la restauració del molí del Castellet de Calvià. L'entitat ja va demanar fa quatre anys, al consistori calvianer, una intervenció urgent però controlada de l'edificació. Considera que l'edificació es troba en molt mal estat de conservació.

L'entitat en defensa del patrimoni ha recordat que, durant el febrer del 2013, l'Ajuntament ja va anunciar que s'havia arribat a un acord amb la propietat per a la restauració del bé cultural i catalogat. Ara com ara, però, l'estat interior del molí és “molt preocupant” i “perilla la seva estructura sinó s'intervé de manera urgent”.

L'entitat ha denunciat que, darrerament, s'ha produït una intervenció “incorrecte” que possiblement no hauria comptat amb el control d'especialistes i de l'administració. En concret, s'haurien desenvolupat treballs de reparació a l'exterior, substituint l'enllosat de pedres. Abans, el terra estava constituït per un trespol de cintell.

Intervenció deficient
Arca ha assegurat que, segons els especialistes, l’empedrat del cintell s’hauria d'haver fet en sec i no amb morter per a travar les pedres. A més, s'ha suprimit el rost exterior que permetien un lleuger desnivell i ara les pedres del trespol descansen sobre l'encadenat de la paret que conforma el cintell.

L'entitat ha considerat així que, segons els especialistes, l'execució hauria estat “incorrecta” sobretot per la manca de coneixements. A més sospiten que la intervenció s'ha fet, donats els precedents de la propietat, “sense permís, sense cap control tècnic i molt menys administratiu”.

Arca, en aquest sentit, també ha ressaltat que el projecte de restauració “no ha estat tramitat” pel departament de Patrimoni del Consell de Mallorca. A més, no s'haurien seguit les instruccions i suggeriments de restauració que determinen els tècnics d'aquesta àrea.

Major control
És per totes aquestes raons que Arca ha reclamat a l'Ajuntament de Calvià “més control, determinació i claredat en aquest assumpte”. També ha reclamat saber en quin estat es troba el projecte de restauració i quin serà el termini d'execució.

L'entitat, finalment, vol saber si aquesta intervenció “s'ha dut a terme senes el permís i control per part de l'Administració” i si realment s'ha dut a terme una intervenció sense control tècnic, se sancioni el propietari per “reincident”.

En aquest sentit, l'entitat ha destacat que cal que l'administració “utilitzi tots els mecanismes legals i jurídics al seu abast, perquè el propietari del molí del Castellet faci complir els acords i la llei en matèria de conservació del Patrimoni Històric (12/1998)”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.