algo de nubes
  • Màx: 14.33°
  • Mín: 7.77°
14°

ARCA denuncia que el Consell de Mallorca es nega a catalogar l'era trobada a Andratx

5669
ARCA considera que l'era i el safareig són unes “restes etnològiques úniques i que mereixen ser conservades per la seva excepcionalitat”. | Mich./ARCA

ARCA ha denunciat que el Consell de Mallorca s'ha negat a catalogar el safareig i l'era trobada al Camp de Mar (Andratx). L'entitat considera que es tracta d'unes “restes etnològiques úniques i que mereixen ser conservades per la seva excepcionalitat”.

L'entitat en defensa del patrimoni explica que, el passat març, reclamà a la institució insular l'obertura d'un expedient d'incoació per incloure en el catàleg municipal “el safareig i l'era i/o altres elements culturals que poguessin aparèixer durant els treballs de desbrossament al camí del Salinar, al Camp de Mar”.

En aquest sentit, ARCA assegura que el Consell considera que “les restes de mur localitzades no pareixen ajustar-se al concepte d'era” quan l'Ajuntament de la localitat elaborà un informe tècnic que avalava la catalogació. L'entitat considera que el Consistori dóna arguments més sòlids i reitera que estem davant unes "restes úniques” que la institució insular “no pot obviar i deixar de protegir”.

Decisió objectiva
ARCA considera que l'informe elaborat pel Consell de Mallorca només inclou “consideracions superficials” i reclama a la institució que “contrasti” la informació tècnica, històrica i etnològica per tal de determinar una “decisió objectiva”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Perque si cataloguen aquests béns arqueològics, no podràn construir en un futur i per tant deixaràn de cobrar doblers.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente