algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

ARCA reclama una major protecció de la Cartoixa de Valldemossa

5727
ARCA ha reclamat al Consell de Mallorca una major protecció de la Cartoixa de Valldemossa. | Arxiu

ARCA ha reclamat al Consell de Mallorca una major protecció de la Cartoixa de Valldemossa. L'entitat en defensa del patrimoni ha presentat una proposta de redelimitació i redefinició del conjunt històric, declarat Bé d'Interès Cultural (BIC), que inclou la catalogació de tot el monestir.

L'associació considera que l'actual model de protecció del monument i el conjunt històric de la Cartoixa són “inservibles, insuficients i sense directrius d'intervenció”. Així, consideren que les declaracions no eviten “els desgavells en les obres i les autoritzacions”, la “manca de gestió integrada” del conjunt històric, la “confusió” de la ciutadania i la “impotència” de l'Ajuntament.

L'entitat, davant aquesta situació, reclama la “implicació” del Consell de Mallorca en la protecció del BIC, ampliant la declaració a tot el convent i l'espai dels jardins circumdants. En aquest sentit, l'associació ha realitzat una planimetria georeferenciada de tot el conjunt històric, incloent la millora de la delimitació i els detalls de mobiliari. També han recopilat fotografies actuals i històriques i una detallada bibliografia sobre el conjunt històric.

Conservació
ARCA, finalment, espera que la institució insular “estigui a l'altura” pel que fa a la conservació patrimonial del conjunt històric i proposa, a més, la creació d'un pla director de gestió del BIC i l'elaboració d'un catàleg de patrimoni, que actualment desenvolupa l'Ajuntament de Valldemossa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.