algo de nubes
  • Màx: 32°
  • Mín: 25°
26°

ARCA reclama una major protecció de la Cartoixa de Valldemossa

5727

ARCA ha reclamat al Consell de Mallorca una major protecció de la Cartoixa de Valldemossa.

Arxiu

ARCA ha reclamat al Consell de Mallorca una major protecció de la Cartoixa de Valldemossa. L'entitat en defensa del patrimoni ha presentat una proposta de redelimitació i redefinició del conjunt històric, declarat Bé d'Interès Cultural (BIC), que inclou la catalogació de tot el monestir.

L'associació considera que l'actual model de protecció del monument i el conjunt històric de la Cartoixa són “inservibles, insuficients i sense directrius d'intervenció”. Així, consideren que les declaracions no eviten “els desgavells en les obres i les autoritzacions”, la “manca de gestió integrada” del conjunt històric, la “confusió” de la ciutadania i la “impotència” de l'Ajuntament.

L'entitat, davant aquesta situació, reclama la “implicació” del Consell de Mallorca en la protecció del BIC, ampliant la declaració a tot el convent i l'espai dels jardins circumdants. En aquest sentit, l'associació ha realitzat una planimetria georeferenciada de tot el conjunt històric, incloent la millora de la delimitació i els detalls de mobiliari. També han recopilat fotografies actuals i històriques i una detallada bibliografia sobre el conjunt històric.

Conservació
ARCA, finalment, espera que la institució insular “estigui a l'altura” pel que fa a la conservació patrimonial del conjunt històric i proposa, a més, la creació d'un pla director de gestió del BIC i l'elaboració d'un catàleg de patrimoni, que actualment desenvolupa l'Ajuntament de Valldemossa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.