cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 12°
11°

ARCA vol que la nova llei turística aposti per la conservació del patrimoni

ARCA ha presentat al·legacions a l'avantprojecte de llei turística. L'entitat vol que la normativa presentada pel Govern Bauzá afavoreixi “la conservació i restauració dels immobles amb valors culturals o immobles en zones protegides, com els conjunts històrics, nuclis antics, llogarets, etc”.

L'entitat ha recordat que la conservació d'immobles correspon als propietaris. Considera, en aquest sentit, que els propietaris han de tenir “capacitat econòmica suficient” per conservar o rehabilitar els edificis i que una manera de fer-ho és a través de l'allotjament.

ARCA ha considerat, així, que l'allotjament constitueix “un ingrés extra que permetrà al propietari conservar millor, introduir eficiència energètica, restaurar façanes, etc, generant una inversió que generalment produirà beneficis directes en la comunitat”.

L'entitat ha considerat que la comercialització d'aquest tipus d'allotjament “no pot entendre's només com a 'competència' o 'problemàtica' sinó que té efectes favorables econòmics, socials i patrimonials de tipus divers però tangibles”. És per aquest motiu que tot i lloar la inclusió de la tipologia de lloguer d'habitatges 'unifamiliars entre mitgeres' han rebutjat la necessitat de l'autorització dels veïnats i el fet que les construccions han de ser anterior a 1960.

Competència
ARCA ha assegurat que per a enfrontar el debat sobre la “competència deslleial” que plantegen algunes entitats “s'ha de comptar amb estudis seriosos de competència i unitat de mercat”. És per això que l'entitat ha proposat sol·licitar un informe de la Comissió Nacional de la Competència i dels Mercats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.