cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
21°

ARCA insta els polítics a impulsar inversions reals en matèria de patrimoni

L'organització proteccionista lamenta que per norma general l'administració no l'encerta a l'hora de conservar. | L.E. Larrey

L'organització que vetlla pel patrimoni nostrat, ARCA, es proposa canviar la significació de l'objecte del seu estudi, de manera que la disciplina sigui considerada pels agents públics i per les institucions com un sector estratègic. Així, volen que les partides en matèria de patrimoni cultural s'interpretin com una inversió en comptes de com una despesa.

Ara que els pressuposts autonòmics i estatals estan a punt d'aprovar-se per a l'any 2015, ARCA s'ha adreçat per escrit als representants polítics, perquè impulsin inversions reals en matèria de patrimoni cultural, ja que per norma les administracions es presenten “immobilistes i equivocades a l'hora de conservar”, asseguren fonts de l'entitat.

A l'ens ja tenen al cap diverses iniciatives on caldria dedicar un esforç pressupostari per millorar el present i ser garantia de futur; unes actuacions que inclouen per exemple la restauració de Can Weyler, la de les Torres del Temple o del convent dels Mínims de Campos.

Així, des d'ARCA volen engegar una reinterpretació del patrimoni cultural com a font de riquesa econòmica, atès el fet que la conservació i restauració impliquen diversos sectors productius, activitats professionals, petits i mitjans empresaris, artesans i especialistes en la matèria, etc.

I és que a banda de complir una obligació legal, conservant els actius patrimonials es posen a l'abast de la societat les claus per a copsar la història i les bases culturals de l'indret, a més d'afavorir noves possibilitats d'ocupació per a professionals de diversa qualificació i repercutir indirectament al desenvolupament d'altres sectors econòmics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.