muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

Malestar per la desprotecció de diferents elements patrimonials a Pollença

Can Morató. | Elena Ballestero

Malestar per la manca de protecció dels elements patrimonials a Pollença. El Catàleg d’elements a protegir que impulsa l’equip de govern de l'Ajuntament pollencí “té una sèrie de mancances” que segons l'organització cal “rectificar”. Es tracta de l’edifici de Can Franch, al Port de Pollença, de la fàbrica de Can Morató, i de la Pescateria de la Plaça de Pollença.

Can Franch
Al Catàleg impulsat per la batlia encara no està inclòs Can Franch. Hi ha acords municipals que el comprometen i a més, ara, a instàncies d’ARCA hi ha un informe del Consell que parla dels valors patrimonials de l’immoble i el seu entorn i aconsellen la seva inclusió al Catàleg de Pollença per a la seva protecció.

L’existència d’una llicència caducada d’esbucament, és precisament un factor que obliga a l’Ajuntament a actuar, però actualment s'està deixant que segueixi el procés evitant-ne així la seva catalogació.

On sí es contempla el valor de la construcció és a l'informe del Consell que posa en valor els materials, l’estructura, l’entorn de pinar quasi original i la seva relació amb el passeig del Moll.

Intents de desprotegir la Fàbrica de Can Morató
Des de fa anys l’antiga fàbrica de catifes gaudeix de la protecció com a Bé d’Interès Cultural (BIC). Es tracta d’un element del patrimoni industrial ben rellevant. Tot i la seva transcendència, l’Ajuntament n'ha intentat la seva desprotecció, alerten des d'ARCA. Si bé el Consell de Mallorca ho ha impedit.

Al catàleg impulsat per l'Ajuntament no hi trobam cap fitxa d’aquesta edificació, tot i el seu valor i la catalogació insular.

La Pescateria, una oportunitat
Aquests dies acaba el termini a fi que els arquitectes presentin projectes bàsics i d’execució per als dos solars de l’antiga pescateria i de l’antiga caserna. Segons les bases del concurs es tracta de fer una nova edificació de tres plantes per a diferents usos.

ARCA alerta que les alçades permeses malmenen el conjunt patrimonial de la plaça. Dissortadament la proposta municipal no contempla l’existència d’aquesta antiga pescateria i la necessitat de protegir-la.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per feliuet, fa mes de 9 anys

El catàleg no serveix de res si no es fa un seguiment i una inspecció sobretot a cases i possessions privades, les destrosses que es fan són brutals, a qualsevol poble.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente