muy nuboso
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
21°

En defensa de la identitat de l'antiga pescateria de Pollença

L'església al fons i a l'esquerra l'edifici d'una planta de la pescateria. | PSM Pollença

La reforma de l'antic edifici de la pescateria de Pollença a la plaça Major, que vol tirar endavant l'Ajuntament, no ha deixat indiferent a una part de pollencins que es mostren partidaris de què es doni un nou ús a l'edifici però mantenint la identitat de la construcció.

El concurs públic endegat des del consistori pretén reconvertir l'edifici d'una planta amb un edifici de tres alçades segons preveu la normativa del municipi. Davant aquest fet, una trentena de persones, lligades al món de la cultura, l’art i l’educació, han impulsat un manifest titulat “Un téntol per a la Pescateria. Manifest en defensa de la Pescateria de Pollença”.

En aquest manifest s'expressa el desig de què el consistori es replantegi el model d'edifici que vol projectar i asseguren que “no fa falta fer una gran edificació cara i costosa, sinó una recuperació digna i senzilla d'un lloc que no només ha tengut un ús de pescateria, sinó que també ha servit com a zona de joc i de cobri per a joves i no tan joves”.

ARCA
ARCA ha mostrat aquest dimecres el suport a la iniciativa ciutadana de demanar un téntol per a la pescateria. L'entitat recorda que l'edifici ha resistit fins avui conservant viva la memòria de la gent del poble que sabia que era allà on les dones venien el peix duit des del Moll i Cala Sant Vicenç.

ARCA assenyala que “ja es va cometre un error urbanístic de primera magnitud permetent la construcció d’un edifici d’estètica aliena a la plaça just davant el portal de l’església, ben a prop de la pescateria” al que cal sumar-hi la polèmica per la retirada de la fonteta i el temps en què es trigà a reubicar-la.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per per avall, fa mes de 10 anys

Hace años que esta basura del pasado debería estar demolida, da la sensación de puro tercermundismo y además ciega la fachada de la iglesia. Demolición, ja. Por cierto, ¿qué signos de urbanismo singular presenta esta porxada?. Ninguno. Claro que si viene la de Madrid (la misma que ve detalles enormes en el edificio de GESA), dirá que hay que conservarlo. Mejor que se quede en su casa.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente