algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
19°

Unes 60 persones es concentren davant Cort per a reclamar la millora del barri d'Establiments

Els manifestants han lluit pancartes i han deixat bosses de fems davant la porta de Cort. | E.P.

Al voltant d'unes 60 persones s'han concentrat aquest dissabte davant l'Ajuntament de Palma per a «fer constar les mancances del barri d'Establiments i demanar alternatives a les expropiacions previstes en el projecte per a dotar de voreres part de la carretera Dt.-1040».

Segons ha informat el president de l'Associació de Veïns d'Establiments, Llorenç Bauzá, en declaracions als mitjans, «els veïns es concentren aquest dissabte per a fer constar les mancances que sofreix el barri d'Establiments».

A més, ha afegit, la concentració d'aquest dissabte ha tingut com a objectiu «demanar a l'Ajuntament que retorni els contenidors que s'han llevat, que s'impulsin millores en les freqüències de la línia 16 d'autobusos, o que s'incrementin els autobusos en el corredor de General Riera, i que s'estudiïn alternatives a les expropiacions previstes en el projecte per a dotar de voreres part de la Dt.-1040, perquè aquestes atempten contra el dret a la propietat privada».

Per al president de l'Associació de Veïns d'Establiments, «no fa falta sortir de l'illa per a trobar alternatives a les expropiacions». «Un exemple és la solució oferta al carrer Passatemps de Son Sardina, que s'ha convertit en una via d'un únic sentit, on s'han evacuat els accessos per altres carrers», ha explicat Bauzá, qui ha assegurat que «això és el que voldrien els veïns d'Establiments» per a solucionar «un problema històric».

«L'Ajuntament no ha d'amenaçar que si no s'accepta el projecte per a dotar de voreres la Dt.-1040 els morts recauran sobre l'esquena dels veïns i molt menys que el projecte que ha costat 24.000 euros a tots els veïns de Palma es quedarà en un calaix», ha emfatitzat.

D'altra banda, davant la proposta de l'Ajuntament d'implantar el servei de recollida d'escombraries porta a porta, Bauzá ha demanat, que si es fes realitat, «arribi a tot el barri per a evitar que hi hagi veïns de primera i de segona». A més, ha reclamat contenidors de poda, «perquè sense ells no es pot reciclar, la qual cosa és impensable si es vol tenir una societat més ecologista».

Amb tot, Bauzá ha assegurat que «els veïns d'Establiments no es tanquen al diàleg». «Ens agradaria que la reunió prevista d'aquí a 10 dies amb el batle de Palma, José Hila, i la regidora d'Infraestructures, Ángelica Pastor, es dugui a terme», ha assegurat.

En el marc d'aquesta concentració, els veïns d'Establiments han deixat les seves escombraries a les portes de l'Ajuntament de Palma per, d'aquesta manera, «veure si es consciencien de les mancances del barri», ha assenyalat Bauzá. A més, els manifestants que s'han congregat davant del Consistori han llançat missatges com «Hila dimissió!» i «expropiacions no!»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.