cielo claro
  • Màx: 14°
  • Mín:

Iniciaran un expedient sancionador al restaurant de Palma on suposadament hi ha l’origen d’un brot d’intoxicació alimentària

El Servei de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública proposarà la incoació d’un expedient sancionador al restaurant de cuina oriental de Palma que va ser tancat de manera cautelar diumenge passat, després que un total de 10 clients fossin atesos en diferents centres sanitaris amb símptomes de gastroenteritis.

Durant les inspeccions realitzades en aquest establiment s’hi han detectat diverses deficiències estructurals i de tipus operacional, i la investigació continua oberta. La propietat té 10 dies per presentar al·legacions.

El local romandrà tancat fins que esmeni les deficiències que puguin posar en risc la salut de les persones i presenti un pla a la Direcció General de Salut Pública, en el qual haurà de garantir que coneix les pràctiques de manipulacions d’aliments.

En total, el servei d’epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública ha confirmat 51 casos de persones afectades, dues de les quals han donat positiu en salmonel·la.

Pel que fa a les persones ingressades, les 7 de l’Hospital Son Llàtzer tenien previst rebre l’alta aquest dimecres. A l’Hospital Universitari Son Espases continuen ingressades 5 persones. També s’han detectat casos que s’han atès a les urgències de l’Hospital Comarcal d’Inca, a clíniques privades i a atenció primària.

Així mateix, hi ha afectats que no s’han adreçat a cap centre mèdic i s’han posat en contacte amb la Conselleria de Salut i Consum per informar que havien dinat o sopat al restaurant els dies previs al seu tancament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.