algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
15°

'Tots per Palma', contraris a la immersió lingüística

Gaspar Vidal (primer per l'esquerra, amb camisa blanca) vol ser el primer secretari general de Podem a Palma. Vidal amb altres candidats de ‘Tots per Palma’. | Joan Torres

Un grup d'activistes de Podem a Palma ha promogut una candidatura per al primer Consell Ciutadà i per la Secretaria General. Es presenten com «alternatius», consideren que l'altra candidatura és una «candidatura de despatxos» que es presenta com un bloc tancat i afirmen que cal donar la veu a la ciutadania.

Es fan dir 'Tots per Palma', el seu candidat a la Secretaria general és Gaspar Vidal, prejubilat, i diuen que l'altra candidatura, que lidera Carlos Saura, un dels promotors de l'organització a Palma, ha posat problemes per aconseguir la integració. El pròxim 2 de gener es coneixerà el primer nivell organitzatiu de Podem a les Illes, concretament les direccions locals.

Vicente Heredia, un dels representants «alternatius» va afirmar que són contraris a la «immersió lingüística» i que aquest assumpte s'hauria de sotmetre a referèndum entre la ciutadania. La direcció balear de Podem s'elegirà el pròxim 14 de febrer.

No es presenten
Encara que Podem no es presentarà amb el seu nom a les municipals, sí que tenen intenció d'estar presents en la convocatòria electoral, bé amb altres sigles o en plataforma ciutadanes. Gaspar Vidal va donar a conèixer aquest dimecres les línies mestres de la seva proposta. Ho va fer acompanyat de tres activistes de l'organització. Han presentat una llista de dotze persones, deu homes i dues dones.

Diuen que han tingut problemes per trobar dones que vulguin participar. L'altra llista inclou el mateix nombre de dones que d'homes. Vidal va recordar que es poden votar noms de les dues llistes. El Consell Ciutadà és l'equivalent a la direcció dels partits clàssics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Sebastià Quec, fa mes de 9 anys

Encara no he pogut sentir cap explicació coherent per la qual un compatriota s'hagi d'interessar per Podemos. No m'estranya que els espanyols ho facin perquè el seu panorama polític és patètic, però aquí tenim altres alternatives al PP-PSOE. Sospitosa també la claca mediàtica d'aquests neolerrouxistes. Amb poques paraules el cultiu ideal per a quatre belitres indocumentats.

Valoració:0menosmas
Per VICENTE hEREDIA gONYALON, fa mes de 9 anys

Comprenc qu'es parli de nosaltres amb descalifiquetius, lo que no enteng es qu'els mateixos que defensan Podemos mos insultin d'aquesta manera.No amb estat mai amb ningún partid polític, pero tenim honestitat y compromis amb la mayó part dels que pateixen la crisis y a camvi de res, perdó, sí a canvi del reconeixement y el ben está interior y que lluiterem perque els més castigats de la crisis tinguin una vida digna. Bon día a t@ts, amics y també als enemics

Valoració:-3menosmas
Per Vicente Heredia Gonyalons, fa mes de 9 anys

Bon día a tots y a totes, yo no vaig dir qué estaven ni a favor ni en contra, qu´era precipitat parlar d'aixo y es lo que mos diferencia del altre grup que sí parlave de le inmersió llinguística del Catalá. Bones Festes a totom y teniu confiança, som bone gent.

Valoració:-2menosmas
Per congruencia, fa mes de 9 anys

Cómo van a estar a favor de la inmersión siendo de izquierdas?!?

Valoració:-1menosmas
Per res, fa mes de 9 anys

Mirau si la cara ès el mirall de l'ànime.........................
He estat a tres a ssembleas de Podem i le veritat, tothom diu el que pensa, però alla hon he anat, un 80 % de les propostas eran en català, per tant...............
No se que pintan aquets personatges diguent el que no es.

Valoració:2menosmas
Per Binissalamer, fa mes de 9 anys

@ coletas
Coletas, el teu argument....es impresionant!!!!

Valoració:1menosmas
Per Pagès, fa mes de 9 anys

Si ho record bé -el temps passa aviat, però segons quines fesomies queden falcades a la memòria- un d'aquests militants de Podemos era un furibund antimallorquí, que protestava contra els poquíssims professors que feien classe en mallorquí a la nostra classe de l'UIB, i va tractar la nostra llenga (ho va escriure així a la pissarra) la nostra llengua de "cacalán". Aquest subjecte anava un grupet d'anticatalanistes dretans que la resta de la classes els dèiem "es fatxes". Ara és de Podemos, veig. Curiós, com a mínim.

Valoració:16menosmas
Per coletas, fa mes de 9 anys

@ Binissalamer

Tu si que estàs fet un bon CATeto.
No tens ni idea de què és PODEMOS

Valoració:-14menosmas
Per Binissalamer, fa mes de 9 anys

Aquets de podem no tenen res de res, el que varen "fundar" podem a Mallorca son partidaris totalment a l'inmersió lingüística. Aquets son cuatre paletos que no saben que es podem
Inclós en Pablo iglesias quen va venir a Palma a xerrar sobre que era podem i els problemas q hi ha a Espanya i Balears, va donar el suport total i absolut a la maniifestació en contra del TIL per dir que ell també hi era a la mani. Així que ja saveu. Si voleu sebre que es podem anau als cercles de podem Mallorca, palma etc,.. Si aquesta gent vol froma part i presentarse ha de esser respaldada i votada pel seu cercle...

Valoració:13menosmas
Per Gerard, fa mes de 9 anys

Aquests d'"alternatius" no en tenen res. Són els mateixos colonialistes espanyols de sempre.

Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente