algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
15°

MÉS considera que l'ampliació del Club de Mar és un projecte “especulatiu”

6010
MÉS ha considerat que el projecte d'ampliació del Club de Mar està pensat per "grans iots", en detriment de "les petites embarcacions tradicionals”. | Grup Serra

El grup parlamentari de MÉS ha considerat que l'ampliació del Club de Mar, al Passeig Marítim, és “un projecte purament especulatiu”. La coalició ecosobiranista ha assegurat que no fan falta més “bolets” als ports illencs, sinó una política de ports “coherent i al servei de la ciutadania”.

David Abril, diputat ecosobiranista, ha assegurat que l'ampliació del Cub de Mar és “un altre projecte especulatiu, com ho és ampliar el club marítim del Molinar, i la demostració que el PP no té una política portuària, ni aquí ni a Madrid”. Ha considerat, en aquest sentit, que es tracta d'un “canvi de model, de ports mediterranis cap a ports model Miami Beache”.

El diputat ha asseverat que plantejar la instal·lació d'un "bolet" al Molinar i un altre al Club de Mar “no és coherent”. “Aquí és quan es nota que no hi ha una política portuària per part del PP, més enllà de donar facilitats a grans inversions privades, i veure els ports exclusivament com a màquines de fer doblers”, ha afegit.

Grans embarcacions
Abril ha considerat que el fet que l'ampliació del Club de Mar plantegi que no creixerà en nombre d'amarraments però sí en mida, “perquè hi puguin atracar vaixells de major eslora”, indica que “clarament” es pensa “en grans iots, en detriment de les petites embarcacions tradicionals”.

El diputat, a més, ha considerat que “gràcies al Decret-Llei aprovat fa unes setmanes pel govern central, les concessions portuàries poden ser de fins a cinquanta anys, i això podria blindar l’operació”. “Podem estar d’acord en el fet que el Club de Mar i el Port de Palma s’han d’obrir a la ciutat, però no en fer-ho en contra del que pensin els usuaris i la ciutadania”, ha afirmat.

MÉS, finalment, ha assegurat que s’ha d’exigir la “participació ciutadana i el consens a l’hora de plantejar qualsevol d’aquests projectes d’ampliació o modificació, ja que transcendeixen la vida de la ciutat i del conjunt de l’illa”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.