algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

La ventada que féu vinclar torres de ferro

El dia de sant Francesc del 2007 serà recordat durant molt de temps. Aquell dia el vent bufà amb tanta intensitat que, fins i tot, féu vinclar torres elèctriques d'alta intensitat.

Gesa féu saber que, perquè les seves estructures de ferro es torcin, fa falta que el vent bufi, al menys, amb una força de fins a 130 km/h.
Aquesta xifra però, no s'avé amb les dades oficials que donà el Centre Meteorològic de les Illes Balears. El seu director, Agustí Jansà, digué que només havia registrat velocitats de fins a 109 km/h.

Sigui com sigui, el cert és que els testimonis que visqueren de prop el temporal tant els era que el vent bufàs així o aixà. Els veïns de la zona nord de Palma visqueren aquells moments amb el cor estret. La Real, Establiments, Son Sardina, la Garriga, i Can Valero foren els redols més afectats.

Els bombers sobrevolaren la zona i en feren fotografies. Veieren un panaroma devastador. Elmateix que ahir veié el ministre Clos en la seva visita d'urgència.

Les urbanitzacions de Son Serra Perera, molt properes al polèmic solar de Son Espases, també patiren. Algunes de les grans grues que s'utilitzen per a la seva construcció caigueren sobre els mateixos edificis i n'esfondrà algunes parts.

Un poc més avall, al polígon de Can Valero, no hi hagué cap nau industrial que no se'n veiés afectada. Sostres, parets, estructures de ferro foren arrabassades per la intensitat del vent.

Hi ha qui assegura que alguns dels propietaris d'aquests edificis estigueren tota la nit al lloc dels fets per evitar els robatoris. Els portals eren oberts de pinta en ample i qualsevol hi podia entrar.

Així mateix hi ha gent que afirma que d'un banc d'aquella zona se'n varen dur feixos de bitllets i bosses ben plenes de monedes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.